1 maj 2022
10:30

Referat: Växjö Norra IF - Myresjö/Vetlanda FK

Tidig match. Samling redan klockan 8 för ungdomarna!
Matchen som alltså blev flyttad till konstgräs eftersom Växjö norras vanliga hemmaplan inte var i spelbart skick.
Första halvlek är en jämn historia där det inte skapas så mycket till chanser. Men de som skapas är våra. Redan efter bara några minuter får Faik ett läge mitt i straffområdet. Deras försvarare kastar sig och träffar Faik och bollen. Domaren väljer att fria en ganska klar straff.
I slutet är vi nära igen då Said bryter igen i straffområdet med en motspelare hängandes på ryggen petar fram bollen till Jakob som med en annan motståndare får en fot på bollen och petar den förbi målvakten. Men innan bollen rullar över mållinjen så hinner en försvare sparka bort bollen. Två straffsituationer nu.
Halvleken slutar 0-0.
Andra halvlek kontrollerar vi bättre utan att för den skull skapa massa chanser. Försvarsspelet sitter men i anfallsspelet är vi lite för dåliga med bollen. Missar lite för mycket passningar.
I den 70 minuten så kommer Isam förbi på kanten och spelar in ett bra inspel som Said får tag på i straffområdet når han Jakob efter att ha fintat bort tre försvare i samma dragning. Jakob som framför mål kyligt klackar bollen i mål. 1-0 till oss hyfsat rättvist. Resten av matchen spelar vi av utan att någon större möjlighet dyker upp.
Nästa match hoppas vi på bättre passningsspel.
En stor eloge ska grabbarna ha för deras kämpaglöd!