19:00

Modo FF

Referat: Hägglunds IoFK - Modo FF

3-4 (0-1) (1-3)
Modo går in i matchen med vetskapen att Hägglunds är ett starkt lag med många individuellt skickliga spelare. Detta gör att matchplanen går ut på ett mer defensivt spel med fokus på fasta situationer där de har tränat olika hörn och inkast-varianter under veckan.

Första halvlek börjar med att Modo hittar ett bra spel och Hägglunds försöker ofta komma igenom mitten men har svårt att komma igenom mittfältet och backlinjen. Hägglunds får igenom några fina djupledsbollar på kanterna som leder till ett par hörnor och inkast. Ett fint uppspel efter ca 10 min där Viggo passar Matteus från mittlinjen och Matteus driver bollen förbi mittfältare och kommer en mot en mot försvararen, försvararen tvingas fälla Matteus innanför straffområdet och domaren dömer straff. Matteus tar straffen och sätter den komfortabelt i det vänstra hörnet, 0-1. Modo blir under lite högre press i slutet av första halvlek, men mittmittfältet och backlinjen gör ett bra jobb och Hägglunds kommer till få skottlägen.

Andra halvlek fortsätter med ett bra spel från Modos sida där backlinjen spelar med låg risk, Viggo gör ett bra jobb vid kontringsmöjligheter och långa utsparkar. Det ska sedan löna sig när Modo får en hörna, Viggo får en öppen yta i straffområdet och nickar in den säkert till höger om målvakten, 0-2. Efter 0-2 målet pressar Hägglunds ännu mer och det blir ett par skottlägen och ett antal hörnor. Efter en individuell prestation från Hägglundsmittfältaren så springer han in i Ludvig i straffområdet och Hägglunds får en väldigt billig straff. Han sätter den sedan från straffpunkten till höger om Elias, 1-2. Modo slår endast långbollar på utsparkarna för att inte riskera onödiga misstag. En av utsparkarna börjar med att Ludvig skickar en långboll som efter lite kaos och missförstånd mellan backlinje och målvakt, och lite störning från Kristian och Viggo, studsar förbi målvakten från utsparken och in i mål, 1-3.

Tredje halvlek blir Modo pressade väldigt hårt och de har svårt att få till något eget spel. Hägglunds gör många skickliga uppvisningar och djupledsbollar, efter ett långskott mot den vänstra stolpen lyckas Elias få fingrarna på bollen men oturligt nog styrs den upp i nättaket, 2-3. Modo gör ett bra defensivt jobb under en lång period men får nästan inte en enda målchans på ca 15-20 min. Sigge kommer oturligt nog sent in i en glidtackling och domaren dömer straff. Elias räddar den i första hand men den styrs tillbaka till motspelaren och han petar in den i mål, 3-3. Med ca 2-3 minuter kvar av matchen får Modo sin i princip första målchans i tredje perioden och efter ett kontringsläge sätter Viggo in den efter en individuell prestation, 3-4.

Backlinjen och Elias gör en bra prestation, mittfältet får extra cred för ett bra defensivt arbete idag men Viggo blir dagens "Man of the match".