Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Matfors IF P-14

Följ

P-14

Följ oss för uppdateringar
Följ

Extraförsäljningar, tillsatt grupp

Carin Engberg Förälder
28 kommentarer
  • 12 mar Petter Arnesson

    Jättebra Carin. Jag kommer att publicera noteringar från föräldramötet inom kort så att alla som inte var där får ta del av informationen

    Rapportera

    Rapportera

  • 12 mar Linda Ehrnholm

    Vart kan man få kontaktuppgifter till allas föräldrar? Finns det här någonstans?

    Rapportera

    Rapportera

  • 12 mar Linda Ehrnholm

    Hittade nu så det va inge 😄

    Rapportera

    Rapportera

  • 14 mar Linda Ehrnholm

    Hej alla!
    Har kollat på tex att sälja kakor.
    Är vi ca 10 pers som säljer 5st burkar var tjänar man ca 2400kr.
    Jag känner spontant att man hellre skänker 350kr till laget och kan få in samma pengar på det viset.
    Då det brukar ju ändå bli att man själv får köpa en stor del av det man säljer, så är det ju typ samma summa att lägga ut PLUS arbete och tid.
    Vad känner ni andra? Vill ni sälja kakor eller skänka 350kr?

    Rapportera

    Rapportera

  • 14 mar Fanny Backlund

    Vi som aldrig får exempelvis matforshäften sålda tycker absolut sänk-pengar är ett vettigt alternativ😅

    Rapportera

    Rapportera

  • 14 mar Frida Nordensson

    Håller med till hundra procent! Bättre sponsra med en liten slant än att tvingas köpa produkter som man egentligen inte har behov av.

    Rapportera

    Rapportera

  • 14 mar Birgitta Engberg

    Finns dock en risk att det blir för dyrt för något barns föräldrar... Brukar ofta finnas någon/några som kan sälja 40-50 kakburkar utan problem i klasser/lag. Förtjänsten när jag haft hand om kakförsäljning i några grupper tidigare har landat på ca 10-15000 kr (något större grupper dock - 20-25 barn).

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Petter Arnesson

    Hej, Bra diskussioner. Jag håller med om att man inte vill tvingas köpa grejer man inte behöver men sådana här lagförsäljningar (jmf med föreningsförsäljningar) brukar vara utan säljkrav, vilket vi också pratade om på föräldramötet. Man säljer det man kan och alla intäkter går till laget. Andra sätt att dra in pengar är naturligtvis också intressanta då vi går miste om en inkomst på i storleksordningen 10 tusen kr i och med att bilbingon pausats.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Linda Ehrnholm

    Jag förstår. Det enda jag tänker när det inte är säljkrav är att det blir halvdant och inte ger så mycket vinst, därav mitt skänkförslag.
    Blir det av med att sälja exempelvis kakor ändå och vi (gruppen) ska stå för den biten så känns jobbet runt ikring allt ovärt OM man får in beställningar från någon enstaka bara. Mycket jobb för liten peng. Men jag kan ha fel, detta lag kanske är bra på att sälja men är skeptisk då halva byn redan säljer kakor chips osv osv.. då blir det att man får köpa massa burkar själv för att man vill gynna laget och betalar kanske ändå några hundralappar per familj men laget får inte hela summan och man får oändligt med kakor att äta som jag iofs älskar men måste dra in på! 😄


    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Staffan Nordensson

    Intressant dialog. Men kan nog hålla med Linda. Om man tar Kakservice som ex. Burkarna kostar 70kr och marginalen är 30kr/burk. För att då dra in 350kr/spelare till laget, måste varje spelare sälja ca. 12 burkar var för tot 840kr.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Emelie Engberg

    Är tudelad! Skänker absolut ist för att sälja, dock kanske inte alla har den möjligheten då det ska läggas ut pengar på kläder, skor och annat, och vill ist sälja det som går. Detta kommer ju behöva göras varje år, att dra in pengar. Så frågan är då om vi hellre ska spåna på försäljningar som kanske är ”lättare” än just kakor osv. Vet att plastpåsar går hem hos många, även Bjarne chips är populära. Bara en tanke!

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Linda Törnkvist

    Kan hålla med Staffan, det är en intressant dialog. Men det vi måste komma ihåg är att nu när föreningen inte kommer köra Bilbingon tappar vi en väldigt bra inkomst till laget, dvs ca 13 000 kr per säsong senaste två åren. Så hur mycket vi än försöker sälja kakor eller chips osv kommer det såklart bli svårt att komma upp i den summan. Därför är det kanske ännu viktigare att vi alla har våra "sprötar" ute för att få in jobb till laget. Det kan vara inventeringar, städning eller rivning av något osv. Fantasin får flöda. =) Och en annan viktig sak (jag vet att saker krockar och man har mycket, så det är inget påhopp på någon) är att vi försöker delta på föräldramöten när detta är, så blir det även lättare att ta en dialog runt detta på plats och man kan bolla tillsammans.
    Trevlig helg på Er alla

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Linda Ehrnholm

    Jag vet inte vad plastpåsar eller chips ger i vinst kontra kakorna. Men oavsett vad man säljer så brukar det bli dyrare i längden ( man köper själv) och det ger kanske inte så mycket till laget jämfört med summan man själv lagt ut. Men är försäljning det enda alternativet att få in pengarna? (Bortsett från övriga jobb) Skänkförslaget går helt bort eller kan man få bli frånskriven säljgruppen om man swishar istället? Finns det någon variant på detta?
    Jag lovar att vi ska försöka se att det är möte tidigare än någon timme innan det startar nästa gång, så slipper ni även mina noveller här. 😘 Vet att du inte är någon påhoppare Linda, men jag tål att bli hoppad på annars.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Carin Engberg

    Disco brukar vara väldigt bra förtjänst. Beroende på marknadsföring och andra discon runt omkring så kan man tjäna mellan 5000-8000 kr. Vi betalar ingen hyra på folkan vi måste bara städa. Disco i maj kanske för att fira in stundande sommar?
    Övrig försäljning:
    Jag skulle rekommendera att bara starta en försäljningsperiod av något; exempelvis kakservice. Inga säljkrav. Alla lägger ut på sina arbetsplatser och sina facebook sidor. Sedan ser vi hur mycket vi fick i marginal.

    Får vi ihop 5000 för ett disco på våren och 5000 för ett disco på hösten så behöver vi komma upp i 4000 i extraförsäljning för att täcka bingon. Jag tror det går över förväntan.

    Så om vi testar med något utan säljkrav under våren så ser vi hur det gick och tar nytt beslut till hösten för ev säljkrav.

    Beroende på vad man väljer kan du Linda ringa mig separat så kan jag förklara administrationen.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Carin Engberg

    Alltså Linda Ehrnholm😂

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Linda Ehrnholm

    Okej men då blir det nog kakor ändå, då det verkar ge bäst vinst i säljväg. Återkommer..

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Daniel Engberg

    Jag kan eventuellt fixa något från Beijer eller Karl Hedin om det finns intresse. Dom kan sponsra med typ en skruvdragare som vi kan lotta ut (antingen internt eller utanför). 50 lotter för 50kr st är 2500kr netto och någon vinner en dragare värd typ 3500 spänn. Kan kolla det om det finns intresse?

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Linda Ehrnholm

    Ja låter kul med lotteri. Jag kan sponsra med hårprodukter, men inte lika lockande kanske

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Petter Arnesson

    Magiskt! Vi borde kunna sälja 100 sådana lotter. Jag köper 2 direkt :-) Hårprodukter? Har du något mot klättrande hårfäste?

    Notera att sponsring också är ett alternativ. För 5000kr får man tryck på kläder, ex.vis på orange matchtröja som vi då samlar in och trycker.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Birgitta Engberg

    Jag tycker att lotteri låter som en jättebra idé! Många priser vore fint - så man inte behöver känna att man lurar släkt och vänner när man ber dem köpa en lott ;-)

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Daniel Engberg

    Hårprodukter är väl toppen! Vi kan som sagt ha flera priser.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Lennart Törnkvist

    Lotterier är bra men tänk på att det finns ett regelverk runt lotterier https://sundsvall.se/uppleva-och-gora/foreningar-foreningsliv/tillstand/lotteritillstand

    Jag tror föreningen har lotteritillstånd men man måste anmäla start och sedan redovisa ett lotteri med lite blanketter. Inget svårt men det är bra om den som ordnar lotteriet pratar med kansliet.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Linda Ehrnholm

    Då tycker jag vi kör på lotteri! Jag kan skänka presentkort hos mig på 300kr samt 4 olika produkter.

    Rapportera

    Rapportera

  • 15 mar Daniel Engberg

    Helt rätt Lennart, det var därför jag tänkte att vi kan hålla det lite internt. Man kan swisha och få ett nummer till exempel och sen drar vi 3 nummer som vinner. Det bör inte vara svårt att runda kort sagt?

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 mar Birgitta Engberg

    Nu har jag läst på lite regler för lotterier som Lennart hänvisade till. Känner att jag personligen inte vill runda dem. Eftersom lotteriet inte är tänkt vid ett specifikt tillfälle/evenemang och vi inte kan garantera att lotter säljs utanför kommunen samt att vi tänkt ta mer betalt för en lott än 14 kr (1/4000*basbelopp) omfattas vi INTE av undantag för tillstånd. Tillstånd i sig är nog inte så svårt att söka (men ansökan ska skickas in minst 8 veckor innan lotteriet påbörjas). Pengarna måste bokföras i Matfors IF och vi behöver redovisa med utdrag från huvudboken. Jag kan fixa med vanlig försäljning (kakor, plastpåsar, godis, etc.) Men lotteri känner jag att jag inte riktigt har tid att fixa. Tycker dock att idéen är mycket bra och ser gärna att någon annan tar på sig uppgiften!

    Rapportera

    Rapportera

  • 10 apr Carin Engberg

    Hej hur har det gått?

    Vi har annars förslag på godis nu och påsar innan 1 aug. Är det ok att köra på det?

    Rapportera

    Rapportera

  • 12 apr Linda Ehrnholm

    Okej vad för godis? :)

    Rapportera

    Rapportera

  • 12 apr Linda Törnkvist

    https://www.godishinken.se/ 😃

    Rapportera

    Rapportera

Endast sidans medlemmar kan kommentera