20:00

Gränna AIS

Referat: Månsarps IBK - Gränna AIS

3:e gången gillt ? nej det ville sig inte denna kväll heller mot nykomlingen Gränna.
Gränna bestämmer sig från start, och sätter våldsam press direkt. Vilket också ger 0-1 efter 20 sekunder.
0-2 kommer 02:12. Och då har Gränna redan skjutit 6 skott mot Adam.
Första 5 minuterna får vi freda oss.
Men i den 8.e minuten så kommer vi tillbaka in i matchen. På 15 sekunder gör vi både 1-2 och 2-2. Målskyttar var Simon Svensson, som fint kombinerar med Tom Berglund, samt Rasmus Nero, var det Rasmus första mål i herrtvåan ?.
Perioden fortsätter i ett bra tempo, resultatet 2-2 kvarstår dock. 6-11 i skott, talar ändå sitt tydliga språk att Gränna var hetare i första perioden. Vår bästa spelsekvens har vår förstafemma, i slutet av perioden, synd att det inte blev utdelning där, för det var en fröjd att se spelet.

Andra perioden är mer ett ställningskrig, med få öppna chanser. Vi får ett PP efter 1:55, men det blir inte mycket av det. 07:38 får Basse en 2:a för fasthållning. Ser ut som vi ska reda ut det, då vi gör ett bra boxplay, men Markus Vadsten från Gränna, får helt plötsligt ett fritt läga och skjuter 2-3. 13:16 gör Gränna 2-4. Sedan ny lila utvisning på Markus Axelsson, Gränna utnyttjar detta också till 2-5. Återigen, tycker jag att vi har kontroll i boxen, men tappa boll vid fel tillfälle.
17:31 sker en våldsam kollison vid sargen mittemot seketariatet (Jesper Persson i vårt lag). Domarna bedömer det som att Gränna spelare är sen in i situationen, och ger matchstraff 1 (Felix Axelsson). 5 minuters PP för oss. Återigen lite trevande PP. Men vårt nyförvärv Rasmus Simmeborn, gör 3-5 på egen hand, mer än frukt av bra spel. Paus 3-5.
Skotten i andra 7-8, perioden var också jämnare än den första.

Vi har fortsatt PP i 3:e. Gör också 4-5 genom Markus Axelsson, framspelad av Rasmus Nilsson. Blir dock mycket spel i denna period utan avblåsningar, tiden rinner iväg. 12:05, nytt PP för Gränna. Sigge ut 2 minuter för otillåten trängning. Återigen tycker jag att vi gör en bra box. Men med 7 sekunder kvar gör Gränna ändå 4-6 genom Henric Löw Svensson ( som också fick pris som Gränna´s bäste spelare). En situation där jag egentligen tycker vi har kontroll. Men något går snett i kommunikationen med Adam, Walle och Rasmus. Surt.
Vi tar en timeout 17.24, hittar en ny reducering genom Jesper Persson som är tillbaka på banan. Men tiden står då på 19:19. Vi skapar någon halvchans till. Men matchen sista händelse blir en utvisning på Markus.
Så ny uddamålsförlust.
Bitvis en bra match, men stundtals ojämna prestationer ställer till det.. Första femman har ändå något på gång, det visade de stundtals. 3:e kedjan (årgång 99) var pigga matchen igenom. Och Simon Svensson fick också pris som matchen bäste hemmaspelare.

Nu väntar långresa mot Karlskrona nästa Fredag.