16 oktober 2021
14:40

Utbynäs SK First League

Referat: Mölndals IBF First League - Utbynäs SK First League

Så var det äntligen dags. Efter ca 1,5 års uppehåll började jakten på att försvara First League titeln. För motståndet i premiärmatchen stod Utbynäs SK. På plan för Mölndal IBFs räkning hade vi:

Emil "Klippan" Sjölund

I sekretariatet hade vi hyrt in Dräparns brorsa och mamma som managerade protokoll och matchklocka utan anmärkning.

Med denna laguppställning var det egentligen konstigt att matchen blev av över huvudtaget då förväntat beteende hos motståndare hade varit att vid första anblick direkt tacka för sig och springa tillbaka in i omklädningsrummet. Det fanns otrolig energi på plan och ett fantastiskt publikstöd från läktaren. Det var helt enkelt upplagt för idrottsfest. Uppvärmningen bestod av lätt joggning följt av några rökare mot målet samt den gamla klassikern "hörnen", även känd som McDonalds.

Domarna blåser igång första perioden och vi är igång. Ganska direkt märker vi att Utbynäs taktik i mångt och mycket handlar om att dra ner på tempot. Det är en fälla vi inte faller för utan vi tuggar på med bra press och stabilt försvarsspel. När väl något skott slinker igenom är Fransosen där och nyper bollen. Det visar sig bli en rätt bekväm period som slutar 3-0 där Pampers och Turbo tillsammans står för alla mål.

I period två blir det lite tuffare och grinigare men med Skorpan och "Jag har dålig kondis" där bak så lyckas vi reda ut stormen och framåt får vi både se mål av Router (efter fint klapp-klapp spel med Turbo) och Loket assistera Gösen som smäller in ett praktskott i nedre högra hörnet.

Sista perioden är igång och vi går in med stort självförtroende. Syns inte minst på att Pansargeneralen ger sig ut på några offensiva äventyr men får tyvärr inte med sig några poäng denna gång, detta trots frispel och öppet mål vid något tillfälle. Någonstans här slappnar vi av en smula samtidigt som Utbynäs gör ett ryck framåt. Laget kämpar för att Fransosen ska få hålla nollan och med Klippan och Bagarns hårda jobb i sarghörnen så kan vi låsa bollen och etablera tryck framåt. Efter mål av Pampers och Turbo fastställs resultatet till 7-0.