Tuns IK

Referat: Mellby IK - Tuns IK

Nu har turen gått till Tun IK att komma på besök till Mellbyvallen denna stekheta dag, moståndet har haft en tuff start men mött bra lag och inte riktigt kommit upp i sin nivå

Första halvlek:
Matchen hinner bli cirka 5 minuter innan bortalaget tar ledningen lite väl enkelt. Vi är inte alls med och ser trötta ut redan från start. Tyvärr verkar detta var temat för dagen och Tun kan utöka sin ledning med 0-2 efter cirka en kvart. VI kommer inte alls igång utan vi spelar för oss själva utan att erbjuda alternativ. VI har chanser för att kvittera alternitvt reducera men vi är inte med på något plan här. Och tyvärr hinner även 3:an komma innan vi går till halvstidspaus

Andra halvlek:
Vi sa till oss själva att lägga första halvlek bakom oss och gör en så bra andra halvlek som möjligt och därifrån våga gå för det. Vi visar en helt annan attityd och fullt rättvist kan undertecknad reducera på straff i 55:e minuten. VI har chanser att göra ett till här och få lite momentum men tiden rullar på. Nu är tillställningen väldigt grining då nivån för att få frispark eller kort är uppe vid skyarna. Det blir mest ett fysiskt tillställning och avbrott konstant. Tun utnyttjar detta till max och varje avblåsning tar 1 minut utan att domaren verkar märkbart intresserad av att uppmärksamma detta. Dock har vi ett bra tryck på dom och sjävklart lyckas dom utöka till 4-1 efter passivt försvarsspel vid en omställning i minut 77. Vi gör vad vi kan men tyvärr slutar matchen med en förlust

Summering:
Vi gör tveklöst våran sämsta halvlek för året tyvärr och det räcker för Tun att ta alla 3 poäng. Vi rycker upp oss och ger det chansen men det behövs lite mer beslutsamhet för att kunna göra mer mål. Synd att matchbilden blir som den blir men vi får ta lärdom av detta och sporra oss själva för nästa match på torsdag mot Saleby. En eloge till Ivar och Oskar som ställer upp på kort varsel trots att dom inte tränat på hela året.