Referat: Örslösa-Söne IK - Mellby IK

Äntligen!

Äntligen var det dags för seriepremiär vi alla längtat efter i månader av förberedelser. Premiären blev en repris från förra året då Mellby begav sig till Örslösa för spel mot ovanstående. Vi hade haft våran grästräningspremiär i Mellby och skönt att äntligen få beträda gräset!

Första halvlek
Det märks att vi är taggade och visar god inställning från början och tar bra beslut. Sen är underlag och ovanan inga konstigheter vid den här årstiden och det visar sig emellanåt. Men vi varierar långt och kort och vi oroar hemmalagets backlinje vid flertal tillfällen. I den 28:e minuter får vi frukt och efter en omställning kan firma Möller/Hendén tika-taka sig fram till årets först mål, 0-1! Hemmakeepern gör ett par bra ingripanden och resultatet kunde varit utökat till halvlek om så inte varit fallet. Men en ledning i halvlek är vad många lag skulle ta på förhand på topptippade ÖSIK.

Andra halvlek
ÖSIK äter sig in i matchen och vi får det svårare att komma igång, efter cirka 55 minuters spel så kvitteras det efter en inspel från kanten mot bortre ytan. Därefter så hoppas hemmalagets notoriske målskytt Kristoffer Bohrén in och med sin första(!) touch sätter han dit 2-1 som blir en kalldusch för oss. Några minuter tidigare har vi en solklar boll inne som hela arenan uppfattar förutom domare tyvärr. Dock hinner det inte gå lång tid förrän Mellbys skyttekund Oscar viker in från kanten och smäller dit bollen i målvaktens första kryss, otagbart! Några minuter senare så får vi en frispark någar meter in på hemmalagets planhalva som resulterar i att Möller återigen är delaktig och petar in bollen framför mål och vändningen är ett faktum! Det blir några nervösa minuter innan domaren blåser av och alla 3 poäng åker med till Mellby!