Onsala BK

Referat: Mossens BK - Onsala BK

Det vankades match mot Onsala BK uppe på Guldheden Södra i den 13:e omgången av Juniorklass 2.
Hoppet om en trepoängare fanns trots en del sena avhopp p.g.a. sjukdom.

Tyvärr åker vi på två tunga baklängesmål under första tredjedelen av matchen och hade dessutom uppenbara problem att få igång ett eget spel.
Onsala var mer beslutsamma i de avgörande lägena medans vi hamnade lite snett i positionerna.
De vitblå låg närmare ytterligare mål men som en skänk från ovan reducerade Sara A i 35:e minuten, hoppet tändes!

I andra halvlek förändrades matchbilden och vi började ta för oss betydligt mer.
Vi vann närkamper och lyckades få igång passningsspelet.
Vi täppte också till i mitten genom bra hemjobb från anfallarna.

Därför kom det lite oturligt när OBK utökade ledningen till 3-1 efter ett mäktigt skott från dryga 20 meter, inte helt otagbart men skottet kom oväntat och var tillräckligt hårt för att borra sig in i nätet.

MBK visade dock moral och reducerade ännu en gång efter mål av Alice, kvitteringen låg inom räckhåll.

Sista halvtimman präglades av kamp snarare än skönspel. MBK hade flertal fina lägen att kvittera, bl.a. genom ett antal fasta situationer som borde resulterat i minst ett par mål.
Fem minuter före slutet hade nog också MBK sin bästa chans då Fanny slet sig fri med målvakten, de flesta runt GS hade nog noterat 3-3 men bortakeepern gjorde en fin parad och fredade målet.

Istället var det bortalaget som i matchens sista spark punkterade matchen på en kontring, en neslig lobb över en utrusande Ebba som försökte täcka ytan framför ett anfallande försvar, lite trist då vi var värda minst 1 poäng idag.

Sammanfattningsvis gör vi en bra kämpainsats idag, tyvärr saknades det lilla extra som gör att vi omvandlar våra målchanser till just mål.
Onsala gör det svårt för oss genom en tydlig press på bollhållaren över hela banan, här märker vi dock att laget hanterar sådana situationer bättre och bättre.
Om vi kan slipa på vår första touch och få ordning på de avgörande passningarna så kommer vi få den trygghet vi behöver för att kunna vinna sådana här matcher.

Trots en jobbig förlust, bra jobbat alla tjejer!