15 september 2018
16:15

GFF/Azalea BK

Referat: Mossens BK - GFF/Azalea BK

Mossen tog sin andra raka seger i Juniorklass 2 när GFF/Azalea BK besegrades på en höstskönt Guldheden Södra på lördagseftermiddagen, men det satt ganska så hårt inne.

Det var bortalaget som började starkast och tog också ledningen med 1-0 efter 10 minuter, en välplacerad frispark borrade sig upp i Ebbas vänstra kryss, inte mycket att göra åt.

MBK såg lite loja ut och tillät GFF/Azalea att spela runt utan någon större press.

Tjejerna åt sig dock in i matchen och började vinna de viktiga närkamperna och började skapa lite tryck.
30 minuter in på matchen kom också kvitteringen som ett brev på posten, Sara A frispelades efter ett fint instick från Alice, Sara gjorde inga misstag och placerade bollen säkert i nät, 1-1

I slutet av halvleken hade MBK tagit över stora delar av matchen och strax innan halvlek tog också MBK ledningen efter en mäktig nick från Emma efter en fin slagen hörna från Alice.

I halvlek pratade vi om att punktera matchen tidigt i andra halvlek, vi hade inte riktigt kommit upp i nivå och visste att vi hade en växel till att sätta in.

Ett par minuter in på 2:a halvlek höll sånär Nellie på att komma igenom bortalagets försvar men blev bryskt nedriven ett par meter utanför straffområdet.
Alice stegade fram om bombade in 3-1 på den nästkommande frisparken.
MBK låg på för 4-1 och var så när på att punktera matchen efter Idas stenhårda nick på Fannys högerhörna, bollen räddades dock på mållinjen och kunde rensas bort.
Istället skapade bortalaget lite nerv genom att kontra in 3-2 i den 65:e minuten.

Resterande tid ägnades åt att ligga rätt i positionerna defensivt, det lyckades vi bra med.
Det öppnades också ett antal kontringslägen tack vare centrallinjens riv och slit.
Cicci och Ella hade ett par magnifika passningar på öppen yta och det var bara ett par riktigt skarpa ingripande från bortalagets målvakt som hindrade Fanny och Sara A. från att punktera matchen.

Vi vinner tillslut med 3-2 vilket kändes rättvist, med lite mer skärpa och tur hade vi kunnat hänga in ett par bollar till men en uddamålsvinst är ganska så skönt, faktiskt.

Sammanfattning: En gedigen match från tjejerna, kanske inte den mest sprudlande insatsen rent spelmässigt men vi tog hand om lägena när de kom vilket räckte för resultat idag.
GFF/Azalea BK är ett jobbigt lag att möta och de har ett par riktigt vassa offensiva krafter i laget som gjorde det svårt för oss, vi står upp bra och gör det nödvändiga jobbet, det räckte idag!