11:00

Mossens BK

Referat: FA Köpenhamn - Mossens BK

Klockren insats men förlust på straffar
Mossen ställdes mot FA Köpenhamn i match om 5:e plats (eller B-final om man så vill)
I och med att fyra ordinarie spelare inte kunde delta idag stuvade vi om lite i laget men körde, vår vana trogen, en 4-1-3 uppställning.

Med Annie i mål, en backlinje bestående av Alice, Sara R. Elsa och Signe så hade vi satt en stenhård försvarsmur, med Tindra på balanspositionen garanterades det fina passningar och tight markeringsspel.
Med Ebba och Sara A. på kanterna hade vi snabba yttrar och med Hedda som center så hade vi en måltjuv av rang.
Som pigga avbytare hade vi Nellie och Amo, beredda att hoppa in när vi hade sprungit oss trötta.

Danskorna visade sig vara ett välspelande lag, bra bollkontroll och högt tempo. Vi hängde dock med mycket bra genom att vara våra positioner trogna.
Danskorna testade vårt försvar en del gånger men vårt mittbackslås stod upp bra. Annie mellan stolparna höll rent och dirigerade hela försvarslinjen exemplariskt.
MBK:s bästa chanser kom i 12.e respektive 15:e minuten, ett snett-inåt-bakåt pass från Sara A. på vänsterkanten nådde Tindra som slog bollen tätt över ribban. Tre minuter senare testade Sara A en lobb som Köpenhamnsmålvakten fick sträcka sig ordentligt för att nå. Tyvärr var det FAK som tillslut tog ledningen, i den 20:e minuten kom de vitkläddas högerytter i fart och kunde placera bollen i mål, otagbart för Annie.

Halvtidsresultat 0-1, dock jämnt fördelat räknat till målchanser

I andra halvlek fick vi en smakstart, Sara A stressade danskorna vid ett uppspel vilket gjorde att bollen slogs in i mitten strax utanför straffområdet, där högg vår kobra Hedda, på den förlupna bollen, fick kontroll och placerade den säkert i mål. 1-1 och stort jubel i Mossenlägret.
Resterande delen matchen var ställningskrig där danskarna ägde mest boll men där vi försvarade oss med alla medel, Sara Ryberg var fullständigt omutlig och var matchens gigant, utse den tjejen till försvarsminister och vi kan alla ta det lugnt, underbart spel.
Annie mellan stolparna var som en vägg och danskarna visade att målet var igenbommat för den här gången.

Vi kämpade oss till 1-1 efter full tid efter en mycket väl genomförd match, inte minst taktiskt. Alla höll på positionerna och spelade efter sin förmåga. Jättekul att se.

I den efterföljande straffsparksläggningen satte Elsa och Tindra sina straffar, men vi missade tyvärr två. Danskorna var hur säkra som helst och satte alla fyra. Annie mellan stolparna kunde lika gärna ha varit Hedvig Lundquist (Sveriges landslagsmålvakt) , hon hade inte tagit de påsksmällarna som de vitklädda Köpenhamns tjejerna avlossade ändå.