12:00

Jitex BK Vit

Referat: Mossens BK - Jitex BK Vit

Makalös vändning i sista matchen i Novemberserien
Mossen besegrade Jitex BK med 4-2 i sista matchen i Novemberserien, men det var nog inte många som ärligt hade trott det efter första halvlek.

De första 30 minuterna glömmer vi ganska snabbt, Jitex spelade ut oss efter noter med sitt snabba och passningssäkra spel, vi kom inte alls upp i nivå och om vi inte hade haft Elsa i mål så hade vi nog legat under med mer än 0-1 i paus. MBK vaskade dock fram en bra chans, ett skott från Maja som målvakten lämnade retur på, Ebba drog bollen strax utanför höger stolpe ur dålig vinkel på den efterföljande returen.

I paus så pratade vi om att bli kvickare, lite mer säkrare i passningsspelet men framförallt tuffare. Tjejerna var lyhörda och visade direkt vilja att vilja vända matchen.

Hörförare i andra halvlek var mittfältsgiganten Cicci som visade vägen i den 8:e minuten då hon stänkte in ett långskott från 20 meter, ett riktigt hårt och välplacerat vristskott, proppen hade gått ur.
Fyra minuter senare tog de svartklädda hemmatjejerna ledningen efter att Mossen blivit tilldelade en frispark strax till vänster utanför Jitex straffområde, skottet från Tindra var hårt och välplacerat och smet förbi samtliga ben och fötter i straffområdet - in i mål, MBK hade vänt på steken.
I andra halvleks 12:e minut spelade Fanny fram bollen till en framrusande Maja på högerkanten som laddade för kung och fosterland, det blev en riktig drömträff och bollen for stenhårt uppe det närmaste krysset, världsklass!
Mossen trummade på, i den 48 minuten fick MBK en vänsterhörna som damp ner framför Samantha som drog iväg ett skott, målvakten räddade men släppte retur, Cicci var framme och bredsidade in bollen i nät och 4-1 var ett faktum.

Jitex tilläts reducera till 4-2 när 9 minuter återstod av matchen och hade också bud på något mål till. Mossen höll dock tätt resten av matchen och en mycket skön vinst kunde läggas till handlingen inför en månghövdad publik, minst 50 personer – kul!

Det är inte alltid spelet stämmer och det är inte alltid att vi är rätt i positionerna men jäklar vilken attityd vi visar och det räcker långt!
Om vi kan hålla det under 60 minuter så är vi otroligt svårslagna, i dag räckte det med 30 minuter.

Backlinjen som idag bestod av Sara A och Sara R, Louice och Signe visade vilja som aldrig förr, hårt och bestämt presspel gjorde att vi allt eftersom kunde störa Jitex passningsspel.

Den hårt arbetande mittfältstrion Fanny, Tindra och Cicci tog ansvar både i det defensiva och offensiva spelet och balanserade spelet på ett utmärkt sätt.

Våra anfallare, Samantha, Maja, Madde och Ebba jobbade hårt och tog bra och smarta löpningar, enbart 1 offsideavblåsning tyder på bra spelförståelse och det visade våra spjutspetsar prov på idag.

Sist men absolut inte minst, Elsa mellan stolparna – vilken insats, tryggheten personifierad!
Elsa gjorde ett par avgörande räddningar i första halvlek vilket gjorde att vi rent resultatmässigt var jämna med Jitex det första 30 minuterna.

I och med den här matchen har vi nu spelat färdigt Novemberserien, det blev 3 segrar och blott 1 förlust, 12 mål framåt och 8 bakåt, ett mycket bra facit då vi mötte riktigt bra motstånd i varje match.
Resultatet är en sak, roligast är dock att se hur bra vi hanterar spelet på stor plan, vi utnyttjar ytorna, vi spelar på det vi övar på träningarna och framförallt, vi kämpar för varandra, då kommer resultatet per automatik.

Underbar insats tjejer, i dag kan ni gå med huvudet högt, stolta över er insats!