15:00

Örgryte IS

Referat: Mossens BK F02 - Örgryte IS

Nära en rättvis 3-poängare i sista Sanktanomgången
Med 1 minut kvar av matchen mot Örgryte IS var vi beredda på att inkassera en välförtjänst vinst men oturen grinade oss i ansiktet, efter en snabb kontring på ett högt ställt MBK-försvar kvitterade Öis till 1-1 som också blev slutresultatet.

Den uppskjutna matchen från Utomhussanktans 10:e omgång spelades annars på ett höstskönt Guldheden Södra och med två bekanta ansikten i bortalaget, Louice från vårt F03 lag och Fannys lillebror Filip som till vardags spelar i Mossens P04.
Orsaken till detta var att ÖIS ånyo hade problem att få ihop lag, med de två inlånade Mossensspelarna samt två Solängenspelare kom bortalaget till spel med minsta möjliga marginal, 9 spelare.

1:a halvlek var trots detta jämn även om det var hemmatjejerna som tog över allt mer ju längre matchen led. Fannys stolpskott i den 16:e minuten borde gått ett bättre öde till mötes, i övrigt så noterades ett par halvchanser som med lite tur och skicklighet hade gett utdelning. 0-0 höll sig dock halvleken ut.
I paus pratade vi om att få upp bolltempot och spela som ett lag, passa de spelare som är bäst placerade på planen och våga gå på avslut. Vi vet att vi kan när vi presterar på topp, ledningsmålet hängde ju i luften men vi behövde ha tålamod.

2:a halvlek var till stora delar lik den 1:a, matchen stod och vägde och vi verkade gå mot ytterligare en mållös historia, då blixtrade Cicci till på mittfältet, anfallarna Maja och Madde drog till sig sina två försvarare vilket gjorde att Cicci fick fri löpväg på vänstersidan, väl framme vid mål placerades bollen snyggt till vänster om målvakten och 1-0 till Mossen var ett faktum, 10 minuter från slutsignalen.
Matchen led mot sitt slut och en efterlängtad vinst var på väg att bärgas, men de röd-klädda ÖIS hade inte gett upp och i den 50:e och sista minuten lyckades man placera in 1-1 målet tätt intill Annies vänsterstolpe, kanske inte helt rättvis sett över matchen men så är fotbollen ibland.

Vi vinner inte men förlorar inte heller och sett över hela Sanktanserien har vi gjort en gedigen insats, 23 inspelade poäng på 13 matcher, 6 vinster, 5 oavgjorda och blott 2 förluster, 19 mål framåt och 14 bakåt.

Nu ser vi framåt till nästa match, den mot IF Mölndals F01/02 på tisdag, det blir generalrepetitionen inför Skåneäventyret nästa helg!