2 mars 2013
11:50

Mossens BK

Referat: Landvetter IF 2003 Vit - Mossens BK

I säsongen sista inomhusmatch fick Mossens F02-lag en halv revansch på Landvetter IF dito, samma LIF-lag vann som bekant över oss med klara 4-0 i förra helgens utomhuspremiär.

Den 7-man starka truppen hade bestämt sig för att förlusten förra matchen inte skulle upprepas.
Första halvlek bjöd på fina passningskombinationer som möjliggjordes genom bra rörlighet och kommunikation, detta skapade många anfallsalternativ vilket också gav 1-0 i 17:e minuten. Bakåt såg det stabilt ut och det var sällan LIF lyckades tråckla sig igenom vårt försvar. Ledningen kändes väldigt rättvist efter de första 20 minuterna.

Första halvleken var tempostark, tät och välspelad vilket också tog ut sin rätt, vi såg ganska slitna ut i halvlek, skulle vi orka ytterligare 20 minuter?

2:a halvlek fick tyvärr en olycklig start. Redan i 2:a minuten lyckades LIF, efter en kvick kontring, sätta kvitteringen bakom vår målis.
Skulle nu samma scenario från matchen mot Sävedalen upprepas?
(Då hade vi (vad vi trodde) en kassaskåpssäkre 2-0 ledning i halvlek men tappade till 2-3 i andra).
Matchen fortsatte i ett något lägre tempo och bollinnehavet var jämnt fördelat, Landvetter var dock giftiga i sina kontringar.
Detta skapade lite problem för oss då våra mittfältare oftast befann sig högt upp på planen, det möjliggjorde en hel del chanser framåt men gjorde oss samtidigt lite sårbara bakåt då vi inte alltid hann markera LIF´s kontrande mittfältare. LIF kom inte sällan 2 spelare mot 1 vilket orsakade en del chanser för våra motståndare. Bra backspel och en riktig stabil målvaktsinsats gjorde dock att vi höll tätt matchen ut.
I matchens sista minuter kom annars halvlekens bästa chans då vår Mossenanfallare, efter en härlig väggspelskombination, kom fri med målvakten, tyvärr smet skottet strax utanför målvaktens högra stolpe.
2-1 där hade känts riktigt skönt då vi, sett över hela matchen, låg närmast segern idag.

1-1 får ändå ses som rättvist. Dagens motståndare är trots allt ett erkänt bra fotbollslag som dock var något mer hanterbara idag än förra veckans 7-manna match då de var numret större.

Matchen var den sista i inomhussanktan 2012/13 för vårt F02 lag.
Matchserien gav 2 segrar, 1 oavgjord och en förslut. 9 mål framåt och 7 mål bakåt.