I den tredje träningsmatchen för säsongen ställdes MBK för första gången mot en seriekollega, Onsala BK.

Guldheden Södra visade sig kanske inte från sin bästa sida på lördagseftermiddagen, ett par plusgrader och lätt duggregn i grått dis. Tur då att våra tjejer lyste klart!

MBK gjorde som vanligt en stabil insats mot riktigt kvalificerat motstånd, bra energi och presspel i defensiven och lugna och säkra uppspel i offensiven.
Vi kommer också till ett gäng avslut, mycket p.g.a. att vi blandar långa bollar på djupet med smart kombinationer.
Det är också kul att se att vi vågar hålla i bollen även i ganska pressade situationer.

1-0 strax innan halvtid var rättvist, Fanny vann en knallhård närkamp och friställde Sara A. med ett instick, Sara gjorde inga misstag utan placerade bollen säkert i nät.

I andra halvlek hade vi ytterligare en rad heta chanser att utöka ledningen men vi saknade lite kyla i avslutningen, Onsalamålvakten gjorde också ett par riktigt fina ingripanden.

Sammanfattning:
Vi vinner med 1-0 mer mersmak och visar, så här långt in i säsongen, att vi blir att räkna med.
För tredje matchen i rad håller vi nollan vilket innebär hela 240 mållösa minuter för våra motståndare, ett kvitto på att vi gör jobbet defensivt.
Att matchen spelade över 90 minuter gav oss också svar på att vår fysträning under försäsongen givit resultat.
Samtliga tjejer är värda beröm efter matchen, ingen nämnd ingen glömd.
Vi börjar verkligen bli en riktig lagmaskin där alla drar sitt strå till stacken.

Stolta tränare/Mossens Damjuniorer

PS. Träning klockan 15:00 på söndag (GS).
På tisdag är det också dags för fjärde (och sista) träningsmatchen innan tävlingssäsongen drar igång, för motståndet står Västra Frölunda på Välens IP.
För er som ännu inte hunnit anmäla er så finns det fortfarande tid att göra det. DS.