18 mars 2018
15:00

Kållered SK

Referat: Mossens BK - Kållered SK

Träningsmatch nummer två för säsongen spelades på ett periodvis soldränkt men kallt Guldheden Södra, för motståndet stod Kållereds SK.
Matchtiden blev satt till 2x40 minuter. Planbredden var också ett par meter kortare än vanligt p.g.a. snöhögar som inte var helt bortskyfflade.

Målet för dagen var att fortsätta sätta spelet på lite större ytor, hitta bredd och djup samtidigt som vi behåller lugnet när vi är bollförande, d.v.s. en fortsättning på spelet vi visade upp på Serneke Arena mot Norska Holmen för två veckor sedan.
Ett delmål i detta var också att försöka minimera egna misstag i ett lite högre tempo.

Tjejerna höll sig väl till matchplanen och vi fick under första halvlek se ett bollförande MBK som effektivt höll bollen inom laget.
Vi tog ett kollektivt ansvar genom att arbeta med smart understöd, det medförde att vi också tilläts briljera på egen hand.

Vi gick till halvtidsvila med rättvisa 3-0, f.ö. med tre olika målskyttar (Nellie, Cicci och Sara A.)

I andra halvlek stuvade vi om i laget och testade lite nya positioner på en del spelare, det var därför inte konstigt att strukturen blev lite lösare och att KSK tilläts fick lite mer boll att arbeta med.
Det defensiva fungerade dock väldigt bra och försvaret ledda av mittbackarna Sara R. och Emma släppte inte många bollar förbi sig, Ebba mellan stolparna var också säker och höll sin andra nolla för året.

Framåt belönades vi med ytterligare ett mål efter Alice kanon i nättaket från 20 meter.

Sammanfattning: En bra genomkörare i 80 minuter där vi återigen visar upp ett bra lagspel där alla hjälper alla. Det finns såklart saker att fila på men grunderna sitter ganska så bra nu.
Vii har fortfarande ett par träningsmatcher på oss att spetsa till oss ytterligare innan tävlingssäsongen drar igång på allvar i April.