Referat: Hammarby IF IBF - Mariebergs SK

Inför matchen
Ett taggat Marieberg åkte i årets andra bortamatch till tidigare hemmaplanen Sjöstadshallen för att möta nykomlingarna Hammarby. I DM tidigare på säsongen hade Hammarby dragit det längsta strået mot ett tröttkört MSK.

Första perioden
Marieberg tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av matchen och var beslutsamma att inte starta den här matchen på samma dåliga sätt som de två tidigare seriematcherna . Hammarby försökte stå högt och störa uppspelen från backarna men lyckades sällan låsa fast spelet på Mariebergs planhalva. Efter en snabb spelvändning kunde Olof enkelt ta sig runt sin försvarare och komma i ett friläge där han blev kapad när han skulle sätta bollen i det öppna efter att ha lurat bort målvakten, straffen förvaltade han kyligt själv. Marieberg fortsatte att hålla ett högt bolltempo och kunde utan större problem spela sig till bra lägen och göra motståndarna mer frustrerade. Är det något man ska undvika när man möter Marieberg är det att dra på sig utvisningar vilket Bajen fick lära sig när man i boxplay drog på sig ytterligare en utvisning och Randerz kunde sätta 2-0 målet i sex mot fyra spel vilket också perioden slutade.

Andra perioden
Marieberg fortsatte kontrollera händelserna i den andra perioden men tempot drogs ner lite på grund av alla frislag som Hammarby drog på sig vilket gjorde att det riktiga flytet inte infann sig i spelet. I de få lägena som Hammarby var den storfiskaren Lilja med på noterna och kunde freda sitt egna mål. Många trodde att den andra perioden skulle sluta mållös men med bara 20 sekunder kvar kunde Savén lyfte in en boll bakom Hammarbys backar som Harry på volley snyggt smällde in till 3-0, en stor kandidat till årets mål.

Tredje perioden
Hammarby flyttade upp allt man hade för att försöka låsa fast Marieberg och spelade en mot en över hela planen vilket ledde till att när Sevefjord och Isak vann sina dueller mot sina respektive backar kunde spelet istället förläggas till Hammarbys plan halva. När även den outtröttlige Elm sprang ifrån sin kille kunde Isak hitta honom på den bortre stolpen vilket innebar hans första mål i seriespel för Marieberg. Hammarby kunde sedan snyggt reducera till 4-1 och något turligt även till 4-2 men när man inte mentalt är med i matchen och drar på sig en dubbelutvisning är det svårt att hämta upp ett underläge och det blev aldrig någon riktig spänning i den här matchen.

+ Inställningen, vi hade bestämt oss innan matchen att det här var vår match och då är vi svårslagna
+ Kalasmålet, Harry har visat att inte bara varit ute på nation i Uppsala utan även tränat på volleyskott vilket vi är glada för

- Kontringarna, alla de omställningarna som vi fick borde resulterat i fler mål men de offensiva spelvändningarna satt inte riktigt ordentligt i den här matchen

Nästa helg kommer serieledande Skogås/Trångsund på besök till Skanstullshallen väl mött då!