20 oktober 2018
14:15

Landala IF

Referat: Chalmers Studentkårs IS - Landala IF

Chansen att spräcka 40-poängsgränsen var det enda matchen hade att erbjuda de orangea. Tredjeplatsen var säkrad sen tidigare men ska man likväl lägga en halv lördag på det så kan man ändå göra det ordentligt. Endast 14 anmälda till match och få offensiva pjäser.
Laget för dagen:
Björn
Jacob-Erik-Per E(dy)
Per N-Max-Matte-Per E(dä)-Tobbe
Mert-Patrik
Bänk: Farre, Peter, Luca

Märks tidigt att det är ett gäng oengagerade Landalaiter som påbörjar värmning. Första och andra uppvärmningsövningen är bedrövliga, tredje något bättre. Vi var tydliga med att ligga lågt och känna på Chalmers inledningsvis; avspark, hög press, misstag i försvaret och 1-0 Chalmers efter ett par minuter. 10 minuter senare likadant, 2-0. Här är det inte långt från att jag beger mig hemåt och gör något bättre av min dag men vetskapen att vi ÄR bättre än Chalmers får ändå liv i tävlingsdjävulen. Vi går över till 4-3-3 och såväl Farre som Tobbe får fria offensiva löpningar på sin ytterbackspositioner. Vi kommer upp något i nivå och avslutar halvleken något bättre än Chalmers. Utskällning i paus, vi har hämtat upp 0-2-underläge samtliga gånger vi varit i det efter första halvlek i år. Inga större förändringar annars. I andra halvlek är vi utan tvekan det bättre laget trots att Chalmers gör 2 mål till på nya misstag. Vi bränner kopiöst mycket bra chanser och har redan börjat fundera på strategier inför kvällens pokerturneringen innan matchen är slut. En eller högst ett par som får godkännt idag. 90 lidsamma minuter, en dag av reflektion och en välsmakande pizza senare (ny regel, vid förlust med 3 mål eller fler får jag pizza, tillägg till nuvarande regel om vi vinner får jag bjuda) är känslan ändå rätt god. Fyller vi våra utställda skor med lite vilja nästa säsong så slutar bara en match som denna med seger. Vi kan diskutera siffrorna i evigheter men det är idel egna misstag som leder till deras mål.
Nu blickar vi framåt mot en veckas vila innan vi tar oss an Guldheden i Johannebergscupen