Referat: Hällesåker IF - Landala IF

1-1 (0-0)
1-1 Erik Andersson, assist Per Pettersson.

God känsla när vi styrde kosan söderut. Stadsmiljön byttes mot ett idylliskt landskap med utbredd åker- och betesmark.
Viktig match i jakten på Härlanda och Fässberg ovan i tabellen och också viktigt att inte bjuda in Hällesåker i jakten om topp-tre. Vårens möte slutade 1-0 till oss efter ett sent mål på Bravida Arena och en mycket väl genomförd match. Vi var ganska insatta i hur Hällesåker ville spela bollen och vi fortsätter komma till samling med en underbar inställning; högt i tak under ombyte och ditresa, fullt fokus från dess att fotbollsskorna knutits färdigt.

Dagens trupp:
Bromée
Fabian-Erik-Farre
Theo-Max-Oscander-Rasmus-Kalle
Perta-Simon

(Spargren, Per N, Tobbe, Matte, OP)

Inledningen präglas av två lag som känner på varandra med fokus på att ligga rätt defensivt och inte gå bort offensivt. Detta präglar första halvtimman där det inte bjuds på bländade anfallsfotboll. Bästa chansen i första får vi när Kalle går på skott långt utifrån. Svårt att avgöra om målvakten har koll på den men bollen dimper ner på ribbans ovansida. Sista tio märks det att Hällesåker är påtagligt mer vana vid underlaget. Vi är något trötta och kommer fel i uppbyggnadsfasen vilket i sin tur generar mer löpning för att komma rätt i pressen.

Halvtidssnacket är idel positivt, vi känner oss starka och tycker oss ana att moståndarna såg något tröttare ut. Vi kan kosta på oss att pusta ut i gräset i väntan på att Hällesåker ska komma tillbaka ut till andra halvlek.
Vi börjar andra i ett bättre tempo med mer löpningar och något snabbare spel. Matte får ett kanonläge från bara några meter men får för mycket tid att tänka och nicken rakt på Hällesåkers målvakt. Ovanligt nog går vi ner oss i vad som brukar vara våran starkaste period och Hällesåker tar över allt mer. På efterspelet av en fast situation (hörna eller frispark djupt på egen planhalva) blir vi bolltittande efter att ha vunnit första boll. På det fenomenala yttersides-inlägget gör Gunnarsson inget fel och kan snyggt nicka in 1-0. På nytt vad vi behöver för att vakna till liv igen, Landala anno 2018 stressar inte upp sig över att ligga under utan tvärt om. Nytt bränsle på elden och målet ska komma redan ett par minuter senare. Perta möter en hörna med pannan, skarvar den mot bortre och där kan Erik kosta på sig att ta ner bollen innan han lättar in den med bredsidan. Hällesåker är ytterst nära att ta ledningen båda en, två och tre gånger minuterna som följer. Gunnarsson, på nytt, får ett friläge efter att en luftspark från en annan Hällesåker-spelare lurat backlinjen. Bollen till vänster om Andreas i målet och jag har redan noterat 2-1 i mitt block. Bollen i stolpen men känslan består, stolpe in.... men icke! Stolpe-stolpe och returen ut till en gul spelare som trycker bollen i burgaveln. Som om denna dubbelchans inte är nog möts en frispark med en kanonnick och bollen i ribban (som säkert fortfarande vibrerar). Sista minutrarna mattas Hällesåker av och vi skapar lite halvchanser men utan att på allvar hota. Trötta ben på en mjuk gräsmatta kan få den bästa att längta efter bättre tider.
Matchen slut, 1-1 och vi fortsätter att ta poäng mot konkurrenterna i serietoppen. 4 poäng mot såväl tvåan Härlanda som femman Hällesåker, två poäng mot fyran FTU. Det kommer bli tufft att rubba Fässberg nu men vi ska givetvis göra vad vi kan, 6 omgångar kvar varav hela 5 på Guldheden Södra. Nästa match hemma 13/9 19:45 mot Solängen, då räknar vi med ett massivt hemmastöd!