Referat: Landala IF - Chalmers Studentkårs IS

2-1 (0-0)
1-0 Theo, assist Simon
2-0 Perta, assist Axel
2-1 självmål, Perta

Vi kommer till spel med endast en ordinarie back, ett par spelare tillbaka från småskador utan mer än någon enstaka träning och en målvakt som utespelare. Detta leder till vissa förändringar i uppställningen då vi istället spelar en klassisk 4-4-2:
Andreas
Farre-Aidan-Niclas-Tobbe
Theo-Max-Markus-Axel
Simon-John

(Emil, Hugo, Luca, Perta)

Matchen börjar lite avvaktande, Chalmers får äga boll och vi försöker att straffa på omställningar längs kanterna. Både Theo och Axel kommer runt sina backar men bollen fastnar oftast på första stolpen. En kvart in i matchen bryter Theo in från kanten, Chalmers står på hälarna och Theo kan driva rätt igenom till ett friläge. Fin parad från målvakten och 0-0 står sig. Efter detta tar Chalmers över på nytt. Deras duktiga 8:a viker gång på annan in från högerkanten och är så när att curla in bollen i bortre med sin fina vänsterfot. Chalmers visar sig vassa på fasta och har utöver en nick i ribban ett hörna där Perta får rädda bollen både en och två gåner på mållinjen. Ett par minuter innan paus flaggar Aidan för att matchen är över för hans del och med en redan tunn backuppsättning är detta såklart ett stort avbrott. Markus tar steget ner och gör en gedigen insats även på denna position.

Inga större förändringar inför andra, större fokus på att inte bränna energi på gnäll utan höja varandra. John känner sig inte hundra vilket innebär att vi har två spelare på bänken.
Med ny energi och moståndare som ser något tröttare ut kommer vi till flera fina kontringar. 1-0 kommer i 56:e efter att Theo spelat ut till Simon, tagit löpning in centralt och på en fin passning snett bakåt kan placera in bollen. Skolboksexempel på 4-4-2, Sveriges landslag se och lär!
Även 2-0 är ett fint fotbollsmål. Max långa kross hittar Axel ute till vänster. Axel gör sin gubbe och spelar in i boxen där Perta möter på ett.
Efter målet är det två mycket trötta lag, där flera flaggar för krampkänningar. Först av är Markus, och vi har endast en avbytare. När Niclas i 80' kolliderar med Andreas och tvingas av med stora krämpor är bänken helt tom på bensin. Chalmers ligger på för reducering med Andreas gör en monstermatch och står för flera fina räddningar. Det ska dock bli lite nerv i matchen när en stolpretur studsar över Chalmersanfallarens ben, Perta har inget alternativ än att slå bort bollen före nästa framrusande Chalmerist men rensningen sitter rätt upp i krysset. Glädjen är oerhört stor när domaren blåser av årets längsta halvlek. Vi gör sett till materialet en jättebra match med hårt jobb och stort hjärta.
Med tanke på skadebilden känns det skönt att det bara återstår en vecka innan sommeruppehållet!