19:10

IFK Askersund

Referat: Latorps IF Futsal - IFK Askersund

VINST & SERIESEGER!

3-1 i protokollet och även tredje raka seriesegern i Divison 2 futsal Örebro. Otroligt imponerade!

Det var en seger som behövdes mot Askersund i fredagskväll och tillslut så rulla bollarna in över mållinjen. Men det var lite krampaktigt ett tag under matchen, Askersund stod emot väl och kämpade på. Första halvlek är inge vidare från våran del, utropstecknet som fanns var att (i vanliga fall anfallare) Lukas Fahlström fick hoppa in som målvakt pga sent återbud på Martin Herlin (sjukdom). Lukas gjorde det med bravur och fick parera flera gånger.

I andra halvlek hamnar vi dessutom i underläge, Askersund vinner boll på offensiv planhalva och kommer 2 vs 1, enkel passning i sidled och sedan 0-1 på resultattavlan, otagbart för Lukas Fahlström. Med 10 minuter kvar av matchen kommer kvitteringen, Tobias Boström vänder och vrider i straffområdet och dunkar tillslut in 1-1, viktigt! Efter det släpper vi lite på handbromsen och går fullt i varje anfall. Några minuter senare fångar Charlie Marlowe upp en retur på Tobias Boströms skott, sätter dit bollen enkelt och vändningen är fullbordad! 3-1 kommer av Erik Gustavsson i slutminuten då Askersund har flyttat upp målvakten, Erik vinner boll och kan rulla in slutresultat i öppet mål.

7 matcher i serien, 7 vinster!
33 gjorda mål och enbart 6 insläppta!
Tobias Boström vinner skytteligan på 8 mål, Tobbe som endast spelade 3 matcher!

Detta betyder att vi spelar DM-slutspel helgen 5-6 januari i Idrottshuset. Där vi även är regerande mästare.