Skrea IF

Referat: Kungsbacka City FC - Skrea IF

Äntligen seriepremiär!

Skrea har visat sig bli lite av ett spöke att hantera, på något sätt lyckas de norpa poäng av oss..

Vi startar matchen på bästa vis och är helt klart det bättre laget första 20 minuterna, vi äger boll och är hetare än motståndarna.

Vi gör det vi har pratat om före match och är aggressiva i både presspel och dueller, tyvärr är det lite för dålig skärpa i sista tredjedelen för att få utdelning.

Första farliga läget skulle dock dyka upp när bodin frispelas från halva plan och majoriteten i regnet på inlag hade nog noterat 1-0 men avslutet går rätt på målvakten.

Sista 15-20 av första halvlek börjar Skrea äta sig in och matchbilden svänger till deras fördel, de börjar vinna dueller och är hetare på andra bollar och har ett par farliga frisparkslägen utanför vårt straffområde som vi ändå kontrollerar.

Men istället för 0-0 i paus så får motståndarna en hörna i minut 45, vi blir alldeles för passiva och deras kille kan psykologiskt nicka in 0-1 precis innan halvtid.

Vi kommer ändå in med energin i starten på andra halvlek men fyra minuter in bjuder vi Skrea på 0-2. Deras högerytter får trotts press och understöd slå ett inlägg från hörnflaggan där deras nummer 10 alldeles för enkelt kan stöta in bollen i mål på borte ytan.

Det är lite för enkla misstag och då straffar det sig.

Vi får en chans att komma in i matchen strax efter när Oliver skapar en straff, mackan kliver fram men drar bollen utanför mål och det skulle inte riktigt vara våran dag.

Istället för 1-2 bjuder vi på 0-3 när deras högerback kan motta en långboll från halva plan som både stannar i luften och byter riktning. Ändå lyckas den dimpa ner precis mellan vår backlinje och Damir som återigen lite för enkelt kan straffa oss.

Här är det såklart tufft och Skrea backar hem mer och mer.

Vi lyckas dock reducera 2 minuter efter av Oliver som för dagen är en av få som får en godkänd insats.

Från minut 65 skapar vi nerv i matchen och Skrea backar hem men vi skapar egentligen bara lite halvchanser. Vi skall dock ta med oss att vi trotts underläge ändå försöker men det var inte vår dag eller premiär.

Man vinner inga fotbollsmatcher om man bränner både friläge och straffar samt bjuder motståndarna på majoriteten av målen.

Vi bryter ihop och laddar mot derby mot Real Lerkil nästa fredag, där har de visat sig vara vi som är spöket i derbyna...