19 oktober 2019
16:00

Onsala IBK 2

Tredje perioden blev avgörande

I andra omgången av Dam div 2 Halland möttes två lag som båda vann sin seriepremiär med samma siffror: Kinna/TT mot Onsala. Det talade för en jämn match och det blev det också, även om Onsala drog ifrån i sista perioden.

Målvakt: Nordin
Backar: Emma, Linnéa, Stina N, Alva A, Tilda, Märta
Centers: Frida, Petro, Ida
Anfallare: Elin D, Maria, Moa, Elin A, Malva, Veronica, Lovisa, Stina D

Period 1
Kinna/TT är sin vana trogen och sätter fart direkt efter tekning. Linnéa lägger fram till Elin D som kan hålla i och Moa får ett avslut. Efter det är det Onsala som har boll några minuter. Elin A får täcka skott när Onsala rullar runt boll - Nordin tar nästa skott. Kinna/TT får försvara sig ett tag och gör det lugnt och behärskat och håller sina positioner bra. Laget sticker emellan med några anfall med Maria i spetsen.

I fjärde minuten får Onsala in en boll rakt framför mål. Inget mål denna gång, men denna situation kommer att upprepas i matchen och till slut avgöra till Onsalas fördel. Lagen skiftar igenom att ha boll och skapa anfallslägen i första perioden. Kanske ingen glänsande innebandy, men båda lagen är disciplinerade, håller positioner och lär sig varandra och väntar lite på att motståndarna ska göra ett misstag.

I åttonde minuten missar återigen Kinna/TT ett markeringsläge i mitten - nära mål! Stinda D kan kontra och komma till skottläge och tillsammans med Frida skapa tryck på Onsalas målvakt. Kinna/TT har en stund med mer bollinnehav i mitten på matchen. Backarna fyller på och både Tilda, Emma och Märta ka skjuta, dock är det trångt framför mål och bollarna kan täckas undan. Frida visar idag att hon har fart med boll och skapar en del lgen. Onsala ställer om snabbt så det gäller att göra jobbet ända hem. Onsala har de farligaste lägena, men Kinna/TT har fler avslut på mål i första perioden.

I sextonde minuten slarvar Kinna/TT med passningarna och Onsala får ett friläge där Nordin får sträcka ut ordentligt. Ännu inget mål i matchen. Det skulle dock komma tre stycken i de sista tre minuterna! I sjuttonde minuten efter får Elin D tag i bollen och kan med några dragningar hitta skottlgäe och göra 1-0! I nittonde minuten kan Onsala kvittera till 1-1 genom Maja Wiland. En bra passning i sidled som gör att Nordin måste förflytta sig och då inte hinner ta skottet.
Kinna/TT deppar inte utan fortsätter jobba på och i de sista sekunderna kan Petro göra 2-1 efter ass av Maria.

Period 2
I andra perioden är det ett mer öppnare spel och båda lagen ökar tempot. Lagen avlöser varandra med anfall, så spelet böljar fram- och tillbaka.

Onsala börjar med att bryta en pass så Kinna /TT måste täcka skott. Moa och Elind D ställer om. Onsala vinner boll och ställer i sin tur om, men Nordin tar bollen. Så ser mina anteckningar ut i andra perioden med två lag som vill anfalla och vinna matchen och som så att säga byter chanser med varandra.

i tredje minuten gör Veronica några dragningar; Stina D och Frida fyller på och kan skapa tryck, vilket resluterar i att Frida kan göra 3-1 med hjälp av Stina D.

I sjätte minuten kan Mira Landgren reducera för Onsala - ett snyggt skott som Nordin knappt hinner se!

Det blir inga fler mål i andra perioden, men gott om anfall och skottlägen. Om alla anfall och lägen skulle återberättas blir detta ett långt referat...Båda målvakterna gör flertalet räddningar i andra perioden och kan hålla nere siffrorna. Kinna/TT får så när sista repliken i andra perioden när Malva skjuter och Frida får tag i returen. Bollen närmar sig mållinjen, men målvakten får tag i den innan den rullar över.

Period 3
Första minuten skapar Kinna/TT anfall där Emma och Stina N skjuter skott som täcks ut. Nordin får rädda ett skott i nästa anfall från Onsala. Kinna/TT kan inte helt avstyra anfallet och Onsala hittar till slut en fri spelar mitt i (igen!) och denna gång sitter skottet. Kvitterat till 3-3 av Elin Egnér.

Ida, Petro och Frida vinner idag många bollar centralt och kan sätta igång anfall. Men Onsala släpper inte in någa fler mål den här matchen även om Kinna/TT skapar många anfall och avslut. Istället kan Onsala i nionde minuten ta ledningen för första gången i matchen genom mål av Elin Hägerstrand.

Kinna/TT ger inte upp utan vi vet att det är ett lag som alltid kämpar till sista sekunden. I tionde minuten kan Petro återigen bryta boll, men skottet går över. Maria hittar Malva mitt framför mål men det är tjockt med Onsala försvarare.

Kinna tar timeout med fem minuter kvar och tränarna försöker hitta en lösning för att laget a först och främst ska kunn reducera - lösningen blir att gå runt på färre spelare och visst skapar Kinna/Tt lägen, men det är inga tydliga lägen så att säga. Onsalas målchanser är mer klara och i artonde minuten kan Elin Hägerstrand slå spiken i kistan genom att göra 3-5. Onsala får ett frislag och med lite sena inhopp i bytet hinner Kinna/TT inte med utan Onsala kan göra mål och sedan hålla undan de sista minuterna.