15:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Carlstad United BK - Karlslunds IF HFK

Det var upplagt för dramatik i den sista omgången av Division 1 Norra med många matcher som hade möjlighet att påverka utgången av seriens sluttabell. Det hela slutade i att Karlslunds IF HFK får rikta in sig på kvalspel mot IFK Haninge nästa vecka.

Karlslund gästade Carlstad United som inför matchen hade möjlighet att komma tvåa, förutsatt att Syrianska FC inte tog poäng i sin match mot Assyriska FF. Det gjorde de dock, och det blir alltså Syrianska som slutar tvåa och får kvala mot superettanlaget IFK Värnamo.

Karlslund gör en bra insats i Karlstad, även om det är Carlstad United som har de farligaste avsluten under den första halvleken. Karlslund har några bra omställningslägen som dock rinner ut i sanden.

Under den andra halvleken blir det lite farligare lägen, där Adam Molin har ett bra läge i den 50:e minuten efter ett bra skott av Felix Bindelöv och Molin är nära att styra in bollen i mål. Molin har även en retur tätt utanför i den 70:e minuten. Karlslunds målvakt Jakob Kindberg har också några bra räddningar i den andra halvleken och håller hoppet uppe för det rödblåa.

I den 80:e minuten byts 19-årige mittbacken Adam Björk ut, som spelar sin första Division 1-match från start idag och gör det riktigt bra. Mittfältaren Christoffer Katenda byts in och Karlslund flyttar fram sina positioner.

I den 84:e minuten träffar Laurie Bell stolpen och i anfallet efter får Carlstads nyligen inbytte forward bollen i ett friläge, och som kyligt avslutar och gör 1-0 till hemmalaget.

Fyra minuter senare gör dock Adam Molin sitt 8:e mål för säsongen då han skjuter ett hårt vänsterskott som Carlstads målvakt inte orkar hålla och bollen går i mål.

Matchen slutar 1-1, och då andra resultat inte gick åt Karlslunds håll innebär det att laget slutar på en 13:e plats med 35 poäng på 30 matcher. Det innebär i sin tur att man får möta IFK Haninge i ett dubbelmöte nästa vecka, detta då Haninge vann sin kvalgrupp med sina division 2-kollegor Hudiksvalls FF och Karlbergs BK efter dramatik. Men det är en annan historia.

Så trots att Karlslund har gått obesegrade i de fem senaste omgångarna i Division 1 Norra räcker det inte för att säkra nytt kontrakt, och trots att man går in i ett kvalspel för att hänga sig kvar har man ändå en positiv trend med bra spel de senaste matcherna, och det finns bara positiva minnen från förra årets kvalyra då laget tog steget upp från Division 2 till Division 1.

Första matchen mot IFK Haninge spelas på onsdag på bortaplan, returen spelas på Karlslund Arena på söndag.

Karlslunds målskytt Adam Molin och tränare Jonathan Ederström efter matchen (betalvägg):NA

Höjdpunkter från matchen: Ettanfotboll