15 oktober 2017
14:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Håbo FF - Karlslunds IF HFK

Karlslund tar planenligt sin sjunde raka seger, den 21:a på 26 matcher, då laget idag vinner borta mot Håbo FF med 2-4.

Det fanns inför denna sista omgång av Division 2 en liten chans att bli etta, då krävdes att BK Forward skulle förlora hemma mot Sundbyberg samt att KIF behövde ta in sju mål. KIF hade en plan att gå på ny tokoffensiv likt förra veckans 16-0-vinst mot Syrianska Kerburan IF.

Dagens match spelas på Björkvallens naturgräs, och trots att planen såg bra ut så var den väldigt mjuk och gräset släppte lätt vilket gjorde att det var svårspelat för båda lagen. Många spelare som drattade omkull.

Håbo tar i den 9:e minuten ledningen i matchen och KIF har inledningsvis svårt att etablera spel på offensiv planhalva. Efter 16 minuter kvitterar KIF genom Sebastian Loyola Nydén och innan halvtimmen har gått av matchen så har man även tagit ledningen genom skyttekungen Adam Molin. Nabil Osman utökar ledningen till 1-3 innan halvtidspausen.

I den andra halvleken utökar Jake Larsson ledningen till 1-4 innan Håbo får bli det första laget för säsongen som gör mer än ett mål mot KIF i Division 2.

Matchen slutar 2-4 till KIF och nu väntar kvalspel till Division 1. 65 poäng, 21 vinster och 66-15 i målskillnad på 26 matcher blir facit. Inget annat lag har tagit så många poäng och inte vunnit serien, utan det gjorde BK Forward med all rätt på 68 poäng, grattis till dem! 15 insläppta på 26 matcher är det dock inget annat lag som kan slå i Sverige.

Kommande kvalspel består av ett gruppspel tillsammans med tvåorna från Division 2 Norrland och Södra Svealand.

Match 1 spelas lördag 21 oktober kl 15:00 på bortaplan mot IFK Timrå medan Rynninge IK får vila. Match 2 spelas mellan Rynninge och förlorande lag av Match 1. Match 3 spelas mellan Rynninge och vinnande lag av Match 1.

De två främsta lagen av dessa tre får plats i Division 1 till säsongen 2018.

Nu väntar en bra träningsvecka innan det är dags för kvalyra i Norrland!