2-2, (90+2) - Idris Eliassi (Nicolaus "Nico" Vekurinmäki)

Selmir Jukan

Matchens lirare:
Nicolaus "Nico" Vekurinmäki

Kommentar ifrån assisterande tränaren Peter Engman:
" - Matchen börjar lite avvaktande och det kändes som att lagen kände på varandra inledningsvis! En varsin halvchans tidigt, första riktigt farliga chansen fick Hovshaga efter dryga kvarten, när man sköt i stolpen! Ett par minuter senare slarvas det när City ska offensivt, snabb spelvändning och friläge till Hovshaga, skott i bottre krysset och 0-1.. Det är lite slarvigt passningsspel i City, vilket till viss del kan förklaras med en studsig gräsmatta på Bergavik, men mycket är också rent slarv.. City är nära att kvittera när Ali Sultan petar bollen förbi Hovshagas målvakt, men bollen rensas bort på mållinjen! City har sedan en kvitteringsboll i nät, men målet vinkas av för offside! Det sista som händer i den första halvleken är att Diako får en kanonchans, men skjuter över.. 0-1 i halvtid! Hovshaga skapar andra halvleks första målchans när man skjuter över, efter ett långt inkast.. Andra halvlek börjar annars lite likt första halvleken, lite avvaktande.. Snabb spelvändning för City och Nikita sliter sig fri, går runt målvakten och blir då omkullvräkt.. Staff till Kalmar City, en straff som Azad Eliassi, iskallt rullar dit och det är kvitterat till 1-1! Hovshaga får nästa målchans i matchen, kort efter kvitteringsmålet, men "Musse" räddar! Kalmar City känns hetare och har momentum i matchen.. Då får Hovshaga frispark, frisparken är en kort variant, skottet räddas, men returen slås i mål, 1-2.. Kalmar City försöker och försöker.. Yunus, som blev inbytt med 20 minuter kvar av andra halvlek, sätter fart och serverar Samer, som är nära att kvittera! Yunus skulle ett par minuter senare vara nära själv, men hans skott räddas ut till hörna! City går ner på 3-backslinje i slutet av matchen, när man byter in Omar Eliassi som targetspelare.. Inbytte Omar Eliassi stressar fram en hörna en bit in på stopptiden.. Hörnas är perfekt slagen av "Nico" och nickas i mål av inhopparen Idris Eliassi, kvitterat, 2-2! Matchen slutar oavgjort 2-2 och man kan inte tro att det var botten emot toppen som möttes här! Väldigt jämn match och den slutar, rättvist, oavgjort! Vi visar moral och styrka när vi, trots underläge två gånger, kvitterar! Vi slutar inte tro på det! Extra kul att se att våra byten gav sådan utdelning också, det visar att vi har en bänk som kan komma in och förändra matcher! Samtliga spelare förtjänar beröm, oavsett om man startade eller byttes in! "