3 oktober 2020
11:00

Karlskrona HK Vets

Referat: Knapp KHK-seger i rolig vets-match!

Efter 2 minuters strödda puckar på Samuel och Kevin var det nersläpp. Domarna (Michell och Robin) drog igång spelet och det var mycket fläng första 10 minuterna i NKT’s A-hall, men inte speciellt många chanser. Det är till slut Brasse som överlistar Kevin i KRIF-kassen med en backhandtunnel (Robban, Lauten med ass). Skavet är idag hetare än en kamin, och då han får dra på sig KRIF-stället igen så kyler inte det ner, och han kvitterar ganska omgående till 1-1 efter pass av Arwedahl. Det är detta som händer i period 1. I andra perioden är det återigen Brasse som levererar, denna gången efter en frispelning av Lauten där han fintar vänster och retfullt sedan lägger in pucken till höger om Kevin, ren klass! Varje match behöver minst en indian med, och Palle Ekberg tar på sig första skruden när han lägger en drömmacka i egen zon, till Benny som inte gör något misstag utan hänger den fint bakom Samuel till 2-2. Pelle Gren (center dagen till ära) kommer in i zon och prickskjuter 2-3 mellan benen på Samuel (ass Daniel). KHK kvitterar sedan till 3-3 när Bian plockar upp en puck bakom kassen och tråcklar in den vid Kevins första stolpe (ass Brasse/Lauten). Det är dock KRIF med Skavet (Håkan) som stänger period 2 i KRIFs favör genom att göra 3-4 med 10 sekunder kvar. Inför 3’e perioden får Bian sitta i tv-rättighetsdiskussion med HockeyEttan och blir därmed omflyttad till annan omgivning (Patte G, Palle E), något som ska visa sig vara ett lyckodrag. Perioden börjar dock med att Skavet fortsätter målskörden; 3-5 ass Justad, och 3-6 ass Benny, och han har bud även på 3-7 då han gör en snurrfint istället för att pricka in den i gubbahörnet. Här kunde KRIF defilerat hem det hela, istället får KHK syre och reducerar till 4-6 genom en distinkt isare vid Kevins högra stolpe av Robban (ass Uffe), härefter visar Bian varför han är ass-mästare när han spelar fram Palle till 5-6 och 6-6 inom loppet av en minut, och den där rockaden i lina betalar sig. Skavet fortsätter dock ösa på och gör 6-7 till KRIF utan ass. Lauten blir helt renspelad av Brasse efter lite sargsnurr och behöver bara sätta bladet till pucken för att återigen kvittera, denna gången till 7-7. Lauten petar fram pucken till Bian i egen zon och Bian gör något så ovanligt som en tempoväxling längs kanten, och avslutar med att spela in till Robban som lägger in 8-7 bakom Kevin med 5 minuter kvar. KRIF har sedan några puckar som stryker förbi Samuel, studsar i målgården och allmänt missflyt, och istället är det Bian som i 2 mot 1 kan spela fri Patte G som sätter slutresultatet 9-7 till KHK!

En rolig tillställning med endast 2 straffar (båda missade av Daniel, och Holmberg) och bra nivå på spel, och klart konditionskrävande!