Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om KFUM Basket Skellefteå

Följ

KFUM Basket Skellefteå

Följ oss för uppdateringar
Följ
KFUM Basket Skellefteå
Välj lag

Kontaktinformation

Namn KFUM Basket Skellefteå
Adress Mossgatan 28
Postadress 93170 Skellefteå
E-post kfumskellefteabasket@gmail.com
Orgnr 894700-9067
Kontonr 996-7423

Om KFUM Basket Skellefteå

VILL DU ENGAGERA DIG I VÅR FÖRENING?
KFUM Basket Skellefteå växer som förening och vi välkomnar fler personer som vill engagera sig att kontakta oss. Vi behöver framförallt fler ledare till våra träningsgrupper på skolorna och där är inga förkunskaper nödvändiga. Vi genomför också ledar- och domarutbildningar. Kontakta oss gärna för mer information om hur du kan bli delaktig i vår förening kfumskellefteabasket@gmail.com.

Vi jobbar hårt för att skapa förutsättningar för att fler barn och ungdomar i Skellefteå skall ha möjlighet att prova på basket och upptäcka hur roligt det är. Basket är en idrott som ger en allsidig träning och som inte kräver någon dyr utrustning för att utöva. Det gör basketen till en idrott som är lätt att prova på och tillgänglig för alla.
Vi inbjuder alla pojkar och flickor på deras respektive skola att komma och prova på. Beroende på antal och ålder på de som besöker våra träningsgrupper försöker vi göra indelningar i mindre grupper för att kunna hantera alltför stora åldersspridningar och undvika alltför stora träningsgrupper. En annan faktor som avgör hur träningsgrupperna delas in under säsongen beror på hallstorlek, tillgång på träningstider och ledare på respektive skola.
Vår långsiktiga målsättning är att alla barn skall kunna prova på basket i sitt omedelbara närområde. Vi har en bit kvar innan vi har nått detta mål, vilket innebär att nybörjare ibland behöver delta i aktiviteter på en annan skola än sin hemmaskola.
Mer information om de olika träningsgrupperna som finns på respektive skola samt kontaktuppgifter till våra ledare hittar du via deras respektive lagsidor som du når via länkar på hemsidans förstasida. Det går också bra att skicka in förfrågningar via mail till kfumskellefteabasket@gmail.com

SKOLLAG
Våra träningsgrupper på skolorna tränar en gång i veckan. När det gäller matcher följer vi Svensk baskets upplägg för Easy Basket vilket innebär att det är fullt fokus på att det skall vara kul att idrotta och att alla skall få vara med – att spela för att vinna är helt oviktigt. Rent konkret innebär det att de sammankomster som genomförs i Skellefteå, där skolornas träningsgrupper möter varandra i matcher, sker med förenklade regler. Alla skall spela lika mycket och inga vinnande lag utses. Här spelar pojkar och flickor med och mot varandra.
Vi brukar även under vid ett par tillfällen per säsong bjuda in lag från Umeå och /eller besöka deras Easy basket arrangemang.

STADSLAG
Vi erbjuder också möjligheten för äldre barn i Skellefteå som vill träna oftare möjligheten att delta i våra stadslag. Lagen består av spelare från olika skolor i Skellefteå och deltar i Seriespel i Norrbotten och Västerbotten samt Easy Basket Challenge.
Även i dessa lag är nybörjare välkomna och det går bra att skicka in förfrågningar via mail (kfumskellefteabasket@gmail.com) eller besöka lagens respektive hemsidor för mer information.

LIU BASKET
Vi driver gymnasieutbildning (LIU) med basket tillsammans med Anderstorpskolan.

SKELL STREET 3x3
Vår årliga sommarcup i 3x3 får du inte missa.