8 Emtunga/Tråvad/Larv/Vedum (9:9) 22 7 3 12 24
10 Fagersanna/Mölltorp-Brevik U (9:9) 13 2 2 9 8
11 Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro U (9:9) 21 2 1 18 7

6 juni 2023
19:00

Emtunga/Tråvad/Larv/Vedum (9:9)

Referat: Jung-Kvänum 10 IF - Emtunga/Tråvad/Larv/Vedum (9:9)

Det blev som sagten ganska komfortabel seger i tisdagens derby mot ETLV (Emtunga/Tråvad/Larv/Vedum). När väl nollan var spräckt så blev det aldrig nån riktig spänning i matchen. JK10-tjejerna var så mycket bättre och man hade ett väldigt stort bollinnehav.
JK10 tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen och flyttade boll på ett riktigt bra sätt. ETLV orkade ändå hålla ihop defensiven på ett ganska bra sätt under den inledande halvtimman och spelade ett ganska lågt och kompakt försvarsspel.
Men JK10-tjejerna hade stort tålamod och när man drev upp passningstempot så hängde ETLV-tjejerna inte med. Man fick springa kopiöst mycket utan boll och det skulle också ta ut sin rätt.
Men i den 37:e minute så kom 1-0 till JK10. Det var Kajsa Carlsson som fick en fin löpboll lite ute till vänster och skar effektivt in mot mål där ETLV-keepern räddade första avslutet men Kajsa tog själv hand om returen och rullade in bollen i tom bur. Ett mycket logiskt mål då de blåsvarta dominerat stort så långt.
Nu kom även 2-0 strax efteråt när Stina Björk i den 40:e minuten tryckte in en väldigt bra slagen hörna av Elsa Welander.
Det fanns definitivt bud på mer men 2-0 stod sig i paus.
I den andra halvleken så var det inget snack. JK10 dominerade fortsatt stort och nu började chanser dyka upp på löpande band. I den 50:e minuten så ökar Kajsa Carlsson på till 3-0 när hodenna gång skär in från högerkanten och placerar in bollen ur snäv vinkel.
Wilma Lindahl ökade i den 73:e minuten på till 4-0 i när drog på ett skott utifrån som seglade in bakom ETLV-keepern. Det var Wilmas första mål för säsongen.
Därefter så fastställer Michelle Lundqvist slutresultatet till 5-0 i den 78:e minuten när mycket snyggt styr in Linna Bergmans inspel från höger. Ett riktigt snyggt mål efter att Linnea bröt ett anfallsförsök från ETLV vi mittlinjen och avancerade framåt på högerkanten innan hon spelade in till Michelle.
Sammanfattningsvis så var det en solklar seger för de blåsvarta JK10. Den riktigt heta derbykänslan uteblev nästan helt då JK10 var minst en klass bättre och ETLV-tjejerna hade svårt att hänga med.
Beröm till hela laget då man jobbar otroligt bra ihop som ett lag, både offensivt men också defensivt.

Målen: Kajsa Carlsson 2 (37, 50), Stina Björk (40), Wilma Lindahl (73), Michelle Lundqvist (78)