Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jönköping Bandy IF A-LAGET

Följ

A-LAGET

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Jönköping Bandy IF
Bandy
A-LAGET
Tabell
Lag M V O F P
1 Jönköping Bandy IF 20 12 2 6 26
2 Tjust Bandy 3 2 0 1 4
3 Åtvidabergs BK 2 1 1 0 3
4 Skirö AIK 3 1 0 2 2
5 Målilla GoIF 3 1 0 2 2
6 BK Bore 3 1 0 2 2
7 IF Stjärnan 3 0 1 2 1
8 Malmbäcks IF 3 0 0 3 0

Match

Jönköping Bandy IF

8 - 6
Råslätt bandybanan
10 november 2017
18:00

Malmbäcks IF

Referat

Referat: Jönköping Bandy IF - Malmbäcks IF

Uppdaterat med bilder, tränarens kommentar och elitrapport längst ned
Fredagskväll på ett regnigt Råslätt och Malmbäck kommer på besök.
Matchen startar på bra is och JB tar tag i taktpinnen direkt med mycket bollinnehav och skridskoåkning där alla deltar. Oskar visar vägen på sitt”ångloksliknande” sätt och gör på egen hand 1-0 efter 8 minuter. Fortsatt bra spel som leder fram till 3-0. Sen börjar isen blir svårspelad och JB kommer av sig lite. Malmbäck har en duktig kille i Linus Nilsson som gör 2 kontringsmål och så är det match igen.
Pontus E sätter snyggt 4-2 framspelad av Emil strax innan pausvilan och det känns tryggt igen!
Det bestäms i paus att försöka hitta tillbaka till det spelet som inledde matchen så länge isen är hyfsat spelbar plan b är att ställa om till lyrspel och långa utkast.
Den trygga ledningen äts upp och snabbt har Malmbäck vänt till 5-4 efter drygt 10 minuter och lite osäkerhet infinner sig i det unga JB.
Plan b sätts i verket och lite omplaceringar i laget sker. Ett långt utkast till Pontus E som sätter 5-5 och lite lugn återfinner sig i laget.
Känns som vi tar över matchen igen och Emil kan komma fri och göra 6-5 han slår in egen retur på volly. När sedan broder Pontus ”bombar” in 7-5 från distans känns det lite tryggare.
Men den tryggheten tar deras Linus bort med sitt 4 mål för kvällen. 7-6 och nerv igen. Malmbäck tar time out och bestämmer sig för att bara köra med långa utkast sista 10 minuterna.
Svårt spel att värja sig mot på den allt mer svårspelade isen och i det ihärdiga regnandet. Men JB lyckas hålla undan och Pontus kan kontra in det avgörande 8-6 i 90 minuten hans tredje för kvällen.
Övriga mål gjordes av Pontus N 2, Emil 2 och Oskar 1.
Ett glatt gäng som började med 2 sköna poäng i premiären. Ledarna var nöjda och då speciellt med första 20 minuterna då isen var bra och då även spelet.
Mikael F
Tränare David Källqvists kommentar efter matchen:
-" Jag visste det skulle bli jämnt. I en träningsmatch tidigare spelade vi oavgjort och Malmbäck hade inför kvällen förstärkningar från Nässjö - så är Malmbäck kommer vara ett bra lag denna säsong. Så långe det var spelbar is så ledde vi med 3-0, förståss en kanonstart och det såg riktigt bra ut!. Sen blir det knottrigt och båda lagen tvingas till lyrspel. Där var Malmbäck helt klart bättre än oss och tar ledningen. Det tar oss egentligen ända till mitten andra halvlek innan vi får till lyrspelet. Jag kastar om så t ex Erik Svensson hamnar på halv för slå lyror etc. Samtidgt var vår libero Gustav Crona en klippa som plockade ned deras lyror (säkert flera bollmärken på bröstet idag... ). Båda måvakterna gjoerde var sin assist vilket visade på just långa utkast, lyror etc som signum i denna match. Malmbäck ska erkännas vassa och Carl Isaksson i vårt mål gjorde en strong insats! Jag är nöjd med att vi till slut hittade spelet för just lyrspelet och kunde vinna!" avslutar David Källqvist.
. Vi frågade även lagkapten Oskar Davidsson efter matchen som hade densammma bild. Oskar skrämde oss rejält då han gick av isen på uppvärmningen blödande från ansiktet men efter lite omplåstring kunde spela trots allt - och det behövdes!

Bilder från PeaX J-Bild
Elitrapport sammanställning

Andra möten i serien

sön 17 dec 2017, 18:00 Malmbäcks IF - Jönköping Bandy IF 6 - 13
fre 26 jan 2018, 19:30 Jönköping Bandy IF - Malmbäcks IF 9 - 0