6 juni 2020
15:30

Gunnilse IS

Referat: IK Zenith 2 - Gunnilse IS

Hjärta. Inte sällan den allra viktigaste pusselbiten i fotboll. Det visade tjejerna idag. Vi visste redan från början att de skulle bli en tuff match. Gunnilse har inte bara många duktiga spelar, utan tar även för sig i närkamperna och det var viktigt att stå upp idag. Faktum är att fram till idag hade inte Gunnilse förlorat någon match. I första perioden låg Zenith mest hela tiden på i anfall. Rinbträffar och skott strax utanför kunde gott ha resulterat i fler mål. I princip hade Gunnilse egentligen bara två anfall och på dem blev det mål. Således 2-2 efter första. I andra perioden låg vi kvar med den höga pressen. Vi hade även pratat om att yttrarna skulle fokusera mer på att skära av passningsalternativen. Detta fungerade väldigt bra och Gunnilse hade svårt i uppspelsfasen. Vi rullade in tre bollar i ganska snabbt tempo. Gunnilse reducerade sedan i slutet av andra till 5-3 efter ett tungt skott utifrån. I tredje perioden var våra tjejer trötta och fick fortsatt kämpa i närkamperna. Gunnilse fick också igång sitt spel och rullade stundtals väldigt fint. Vi ”parkerade bussen” lite och gick i princip ner på tre backar. Även om vi inte hade så mycket till anfallsspel i sista, kom andra sidan inte motståndarna till några farliga läget. Det blev mållöst i sista. Mycket skön vinst.