8 september 2019
14:50

Kärra IBK P07

Referat: IK Zenith P06 - Kärra IBK P07

Så var ytterligare ett guld bärgat av IK Zenith P06 till prisskåpet. Så fantastiskt kul att känna grabbarnas vilja och inställning genom en turnering även när det blir lite uppförsbacke. Aldrig vika ner sig, aldrig ge upp och ända in i kaklet.

Gruppspelet var väl ganska likt vad vi brukar prestera och första matchen klart sämst. Låter jättekonstigt för vi vinner den klart med 6-2. Det är vår första match för säsongen men det var ändå en gäspning när det kommer till match- och bolltempo. Samtidigt fanns det ändå många bra saker att bygga vidare på och saker som vi kunde förbätttra och det tycker jag att vi gör med bravur.

Tacksamt spelschema för resterande gruppspelsmatcher, ingen morgonmatch och lagom med vila innan tredje och sista.
För att få igång det uteblivna tempot från första matchen gör vi dock lite förändringar i kedjeformationerna och där måste man säga att det blev en mycket bättte harmoni i samtliga kedjor som alla levvererar framåt och tar stort ansvar bakåt vilket ger oss en konfortabel seger i gruppspelsmatch nr 2 mot Kärra P06 med hela 7-0.

I sista gruppspelsmatchen står Lindås P07 för motståndet och den matchen blir inte heller den så spännande, men vi producerar många mål framåt och släpper bara ett och när slutsignalen går står det 6-1 på tavlan. Innebär att vi har säkrat A-slutspel och morgonmatch kl 08:15. Hem och vila och tidig uppstigning för semifinal mot Särö.

Historiskt sett brukar morgonmatcher vara en riktig plåga och man vaknar med lite blandade känslor, hur går det idag? Har killarna gått och lagt sig i tid och fyllt på med ny energ? Vi inser också ganska snart att motståndet kommer att bli betydligt mycket tuffare med Särö på andra sidan planhalvan. Matchtiden inför slutspelet är nu också utökad med en period och det är helt plötsligt ganka lång speltid, normal seriespeltid vilket är ovanligt vid cupspel.

Hur som helst, alla killar verkar pigga och alerta trots tidig uppstigning och riktigt sugna på att komma igång, den enda som egentligen tvivlar är väl Anders som för säkerhets skull spelar Godmorgon med Kicki Danielsson sex gånger på raken under uppvärmningen :-)

När matchen väl kommer igång får vi en bra start med ett lite turligt mål som på ett skott via målvakten tar en bana högt över honom för att sedan dimpa ner i mål. Denna 1-0 ledning står sig sedan väldigt länge innan Särö lyckas kvittera och skapa nerv i matchen. I sista perioden lyckas vi dock punktera matchen via Erik gånger 2, först ett långskott från Nilsson och sedan Bengtsson påpassligt framför mål. Denna ledning blir nu allt för tuff för Särö att hämta igen och Zenith har med detta kvalifiserat sig för ytterligare en finalmatch.

I staden Göteborg finns det ytterligare ett lag från Hisingen som likt Zenith sökt utmaningar bland äldre deltagre. Ni som var med i GBG-cup i somras kommer ihåg detta lag som i gruppspelet faktiskt snuvade oss på de tre poängen men som i finalen inte riktigt räckte till. Tänk er att få revansch i ett finalspel lite drygt två månader senare. Oddsen på att det skulle hända torde vara ganska höga, men summerar man turneringen så ändå inte. Zenith ihop med just Kärra P07 och Särö är helt klart de lag som sticker ut mest och rättvist kandiderar om en möjlighet till guldet via semifinalspel.

Kärra startar piggt, är riktigt snabba, rörliga och tar direkt tag i taktpinnen. Det dröjer inte heller speciellt lång tid innan de rättvist spräcker nollan och tar ledningen med 0-1. Innan första perioden är slut har de även hunnit med att göra 0-2 och vi är inte riktigt med i matchen. I första periodpausen får vi tillfälle att drai några djupa andetag, snacka ihop oss och gjuter nytt mod i gänget. Vi vet ju alla vad vi kan och det är 30 minuter kvar att spela om guldet.

I andra perioden kommer vi in betydligt bättre i matchen, tar ett kliv upp i banan och skapar en hel del chanser men det tar ganska lång tid för oss att överlista Kärras målvakt som spelar riktigt bra i denna matchen. Trägen vinner brukar det ju heta och innan slutsignalen går har vi både reducerat och kvitterat till 2-2 som också är ställningen inför sista perioden.
I pausvilan drar vi återigen några djupa andetag, känner att vi har momentum i matchen och att det bara är att fortsätta nöta på så kommer det att ge resultat. Det är nu bara 15 minuter kvar av denna turnering och en sista kraftansträngning kvar innan killarna får gå hem och göra helg.

Vi startar tredje i rasande tempo och ligger på konstant under de första två bytena vilket gör att Kärra signalerar för time-out redan efter två minuter, då hänger Zeniths ledningsmål tungt i luftem. Kärras time-out ger dem dock inte mer än ett kort tillfälle att hämta andan för sedan kommer både 3-2 och 4-2. Kärra reducerar därefter till 4-3 ganska omgående men med ett snabbt 5-3 mål för Zenith punkteras sedan matchen och det blir också slutresultatet i denna final.

Vi tackar Kärra för riktigt bra motstånd och önskar dem stort lycka till i framtiden. Om vi själva backar bandet 1 år och är ärliga så tror jag att dessa killar kommit ytterligere en bit längre än vad vi gjort vid samma tidpunkt.

Med det kan vi i alla fall konstatera att Hisingen har en god tillväxt på innebandyspelare som vi hoppas få se mycket av i framtiden.

Tack alla killar, föräldrar, syskon, mor och farföräldrar, kompisar och övrig publik för stödet vid sidan om planen.