Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Wormo

Följ

IK Wormo

Följ oss för uppdateringar
Följ
IK Wormo
Välj lag

Kontaktinformation

Namn IK Wormo
Adress Exercisgatan 31
Postadress 26139 Landskrona
Telefon 0735-391211
E-post kansli@ikwormo.com
Kontonr 3300 3076 17 06712
Öppettider Måndagar - fredagar kl. 10-12 och måndagar kl. 17.45-19.00 är kansliet bemannat. Swish 123 514 00 33
Seniorlag Herrar

Om IK Wormo

Idrottsklubben Wormo

Med drygt 400 aktiva medlemmar och knappt 25 stycken lag i olika åldersgrupper är vi en av Landskrona kommuns största mötesplats för barn, ungdomar, föräldrar, instruktörer, ledare och andra vuxna som vill göra skillnad. Alla unika individer som väljer att investera sin tid i framtiden dvs. barn, ungdomar och en förening med ambitioner.

IK Wormo, en klubb som kombinerar breddverksamhet med resultatorienterad seniorverksamhet.

IK Wormo, en klubb med möjlighet för utveckling och gemenskap i livets alla skeenden.

IK Wormo:s ledstjärna är:
Att genom fotbollsspel skapa en sund själ i en sund kropp med demokratiska värderingar och att främja god kamrat- och idrottsanda.

Välkommna ut till "Exan" och IK Wormo.

Historien om Klubben

Idrottsklubben bildades kanske för läsaren på ett synnerligen originellt sätt. Ett gäng pojkar i 14-16 årsåldern höllo till och terroriserade kring Triangeln och voro då för det mesta samlade vid gamla Folkets Hus. Bland deras månghanda påhitt ingick även då och då lite fotbollsspel under för nuvarande ungdom primitiva förhållanden. I slutet av maj 1935 kom en av grabbarna i gänget upp med ett förslag att sätta upp ett fotbollslag för att möta Hermes I. F. En röst ur hopen föreslog då, att om de vunno denna match skulle en fotbollsklubb bildas. Matchen spelades, och eftersom föreningen finns till och nu firar sitt 10-årsjubileum, kunna Ni ju förstå hur utgången i denna duell blev.

Den 4 juni samma år sammankallade en av initiativtagarna gänget till ett möte med föreningens "stamlokus" Bildts Café, och föreningen bildades då och erhöll namnet B. K. Derby, vilket namn emellertid vid följande möte ändrades till Triangelns I. F.

Den 14 mars 1937 ansökte och erhöll föreningen inträde i Svenska Gymnastik- & Idrottsföreningarnas Riksförbund, men först efter det att ett nytt namn antagits. Valet föll därvid på Idrottsklubben Wormo.

Denna text är hämtad ur IK Wormos folder från 10-årsjubileet 1945.