7 april 2024
09:30

IK Wormo

Referat: Landskrona BoIS - IK Wormo

Lite gråa moln mötte oss på väg norrut mot Höganäs och minsann började inte regna när väl det hela satte igång. Höganäs hade valt ett cupupplägg som innebar att sträcka ut matcherna över heeeeeela dagen = timslånga väntetider mellan matcherna, och det är väl inte optimalt och framförallt inte när vädret inte är på bästa humör, men det hjälper inte att klaga utan bara att köra på. Tanken med att ta en cup lite längre iväg är ju att det finns en möjlighet att möta lite andra lag....så första matchen blev mot Landskrona BOIS..... jahäpp. Nåväl - alltid lika trevligt att möta di randie - och vi visste att matchen skulle bli bra och spännande! Bois satte fart och det var tack vare några riktiga monsterräddningar från Owais som gjorde att nollan inte spräcktes. Men - vi som känner de blåa vet att de aldrig ger upp och började istället beta sig in i matchen mer och mer och belöningen bjöd Dino K på. Andra halvlek tog de blåa taget om och "man vinner och förlorar kampen i straffområdet" och den här gången vann Ahmed. 2-0 i seger - 13 avslut för blåa och 9 för BOIS. Match nr 2 mot Perstorp-Bälinge blev en mer utmanande match; Perstorp B spelar en fysisk fotboll. Grabbarna lyckades hantera den och det blev en jämn match där de blåa fick in en boll mer 3-2. 13 avslut för de blåa 6 för Perstorp B. Nästa match blev på konstgräs - mot Sölvesborg och äntligen en liten bredare plan än de vi hade haft på gräs mot de andra två lagen. Här tog de blåa taktpinnen och höll i den hårt. 7 avslut första halvlek men bara en boll bakom målvakten. Andra halvlek ökade laget på med 18 avslut som genererade 3 mål till. 25 avslut för de blåa sammanlagt - och Endi fick inte ett skott på sig. Förutom det glänsande spelet kunde vi nu också glänsa oss i solen som behagade dyka upp. Falkenberg nästa - smal plan igen men GRÄS. Lite stirrgt i början men de blåa snäppte upp sig och första halvlek slutade 2-1 Andra halvek växlade de blåa upp och gjorde ytterligare två. 14 avslut och FFF hade 5. Sista matchen mot Skanör Falsterbo väntade efter en lååååång dag. Och väntade gjorde det blåa laget. För Skanör dök inte upp. Kontroll med sekretariatet som inte visste något. Försök gjordes att ringa ledare som inte svarade :S..... Då ställde Falkenbergs andra lag upp och gav oss en liten avslutning - trevligt och schysst och vi tackade med att göra några mål på dem :). Trött, sjukt nöjd och stolt, solröd i ansiktet. Nu ska denna tränaren i badet!