Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Wormo P-2012

Följ

P-2012

Följ oss för uppdateringar
Följ

Match

Häljarps IF röd

Häljarps IP
10 oktober 2020
10:00

IK Wormo Blå

Referat

Referat: Häljarps IF röd - IK Wormo Blå

Lite regnig morgon och det började med att vi körde fel :) - det visade sig att vi skulle spela på Häljarps "gamla" fina plan vid Sandåkerskolan.

En mycket liten 5-mannaplan vilket genererar mer närkampsspel och då syns det att vi kommer med ett lag med fem grabbar som är ett år yngre och fem grabbar som är två år yngre. För närkamperna blir liiiiiite läskigare ;). Och det är helt okej - man ska se över sådana detaljer och istället titta på det vi jobbar för: d v s bli bra 11-mannaspelare. Av den anledningen har Peter och jag också med dårars envishet - och forskning bakom som säger att det finns inget svårare än att göra av med ett felbeteende, och jag anser att det är ett felbeteende att man driver in bollen från långlinjen....något man INTE gör den dagen man kastar inkast - hållit fast vid att vi ska passa in bollen från långlinje. Det som är bra träning att möta lag som använder detta till fullo, är att man måste lära sig att vara flexibel - helt enkelt anpassa sig efter hur motståndarna spelar - så det var en bra träning idag! Jag förstår inte heller SvFF:s tänk att man inte får skjuta in bollen från linjen i luften, men däremot peta till den och sedan skjuta en höjdboll......om någon kan förklara det för mig så välkomna.

Nåväl. Häljarp spelade en tät närkampsfotboll och grabbarna fick en rejäl träningsomgång :). Allt gör en till en bättre fotbollsspelare. Emellanåt bjöd de blå upp till verkligt fint passningsspel och några av killarna vågade sig på att närkampa och gjorde det riktigt bra.

En bra, rolig och schysst match med mycket kamp. Vi är helnöjda pedagogiskt sett, och vår väg till att spela riktigt bra 11-mannafotboll ser ganska rak ut :D.

Andra möten i serien

lör 13 jun 2020, 12:00 IK Wormo Blå - Häljarps IF röd