11 maj 2024
10:00

IK Vista /ÖIS

Stabil seger på gräddhyllan!

En av årets kortare bortaresor gick till kommunens tredje vackrast belägna anläggning efter Vistavallen och Stadsparksvallen nämligen Bymarksvallen, eller SkandiaMäklarna IP som den numer heter. Hallby som har fått en del spelare från Mariebo IK har från i år hela fyra lag i seriespel. Så minnena från förra årets bataljer kändes ganska irrelevanta då vi inte hade någon aning om vilka spelare de skulle ställa upp med. Det klagades tidigt på att planen var liten så undertecknad gjorde en mätning med iPhones mätverktyg och kom fram till att så inte var fallet, måtten var helt enligt boken. Bra så, då kunde spelarna släppa det och fokusera på matchen.

1:a perioden
Gästerna i rött visade direkt att man var påkopplade. Hemmalaget försökte rulla boll men bortalaget högg som kobror på varje möjligt tillfälle. Dessutom rullad eman fantastiskt och nyttjade hela planens storlek föredömligt. I den femte minuten rullas bollen från Alexander upp genom mittfältet, ut på kanten, fram till Pelle som mer eller mindre är fri. Pelle får en halvbra förstatouch och väljer att passa bollen vidare till Elias som kan placera in 0-1. Efter ledningsmålet kommer de rödklädda i våg efter våg och skapar stora problem för hemmaförsvaret som får slita ordentligt. Med 6 minuter kvar av perioden hittar Elias in till Pelle, som för dagen spelar anfallare. Pelle kommer ensam mot målvakten som räddar första försöket, men Pelle får med sig bollen och kan rulla in 0-2 i det tomma målet. Vista/ÖIS går till pausvila med en tvåmålsledning.

2:a perioden
Andra perioden inleds på ungefär samma sätt som den första. Bortalaget för spelet och kommer till en handfull halvchanser. Mitt i perioden är det dags för sidbyte och efter det blir det lite mer oroligt i bortaförsvaret. Laget är aningen utdraget och det ges bort bollar i fel lägen och Hallby har bland annat en stolpträff i matchens 42:a minut. Tre minuter innan andra pausvilan lyfter Helmer fram bollen till en frispringande Jonathan som kan dunka in 0-3. Efter målet återgår spelet till att läggas på Hallbys planhalva och inför tredje perioden är resultatet 0-3.

3:e perioden
Perioden är bara två minuter gammal när Zander får chans på en frispark strax utanför straffområdet. Målvakten ställer upp muren något märkligt och lämnar främre hörnet helt öppet. Är det något man vet så lämnar man varken godispåsen eller första krysset utan bevakning om man har med Zander att göra, för då smäller det! Stenhårt trycker han in bollen i krysset och det står 0-4 på resultattavlan. Två minuter senare får Hallby in en reducering på ett skott från nära håll som Alexander är på, men det är för hårt. Endast två minuter efter reduceringsmålet gör också Hallby 2-4, när man får in en hörna i mål via Jonathans rygg. Nervöst? Knappast. Mer eller mindre direkt efter avspark tar Jonathan sig an fyra blåklädda , springer lite slalom och placerar in 2-5. Matchens sista kvart är en defilering och Pelle hinner spela fram Elias till ytterligare två mål och matchen slutar 2-7.

Sammanfattning
Man slutar inte att förundras över det här laget. De lägger just nu topprestationerna på hög. Det grymt uppoffrande försvarsspelet över hela planen lägger grunden för att killarna vinner mycket boll. När de sen spelar som de gör med bollen, framförallt i första perioden, så märker man att det blir frustrerat hos motståndarna. Mycket av det vi har fokuserat på i anfallsspelet med diagonallöpningar, passning på rättvänd spelare och instick mellan backarna börjar verkligen ge resultat. Tre raka segrar i säsongsupptakten är kanske mer än vad spelarna själva kunnat drömma om, men de har gjort sig förtjänta av varenda poäng. Alla spelare får varsin guldstjärna idag! Nu gäller det att inte slappna och fokusera på nästa match, hemma mot Höred GOIF.