6 april 2024
16:30

Habo IF

Förlust mot svårspelade Habo

Habo kommun verkade obrydda om snöovädret som dragit in över södra Sverige några dagar innan matchen. Ett tjockt snötäcke låg kvar på planen och det var faktiskt osäkert om matchen kunde spelas överhuvudtaget. Men vädrets makter tillsammans med engagerade Habo-ledare gjorde att planen var speldugligt till avspark. Till matchen hade både Ture och Elias fått kasta in handduken med kort varsel och ersattes av Olle och Eddie från P11.

1:a perioden:
Det var två lag som var duktiga på att försvara och markera ut sina motståndare. Habo spelade mycket djupledsbollar som de rödklädda alltsom oftast hade bra kontroll på. Helmer var inblandad i en straffsituation när han fick bollen på armen men domaren friade. De gångerna Vista flyttade boll och bytte kant var också de tillfällena som det öppnades mest ytor, framförallt på kanterna, men de riktigt vassa målchanserna saknades från båda lagen och det stod 0-0 i paus.

2:a perioden
Spelet var fortsatt jämnt ute på plan, men Habo vaskade fram flest halvchanser. Det var också de blå-vitrandiga som tog ledningen med 1-0 efter en hörna som ryggades in förbi Jonathan i mål, det skedde i matchens 34 minut. 14 minuter senare var det dags igen då en Habo-spelare kom fri efter en av många djupledsbollar och kunde rulla in 2-0. Vista spelade helt okej utan att skapa de där riktigt heta lägena.

3:e perioden
I matchens sista period tog Vista över mer och mer. Man rullade mer boll och spelade mer strukturerat, med fler passningar inom laget. Då kom också lägena att göra mål. Men det var inte till följd av fint spel som Noel fick friläge utan snarare hårt jobb. Noel slet till sig bollen och sprang fri mot målvakten men fick bollen för långt ifrån sig och målvakten kunde parera med viss möda. I situationen kapades också Noel och det kunde lika gärna blåsts straff, men med Helmers handboll i minne blåste inte domaren. Bortalaget trycker på för en reducering och har en del bra lägen men precision och beslutsamheten saknas. Med fyra minuter älgar Pelle igenom och drömmer upp bollen i ribban. Närmare än så kommer man inte i jakten på mål och matchen slutar 2-0.

Sammanfattning:
På det stora hela gör vi en ganska bra match. Det finns sekvenser där vi rullar boll och det skapar oreda i Habo. Det känns också som att killarna har bättre kondition och matchens sista 10-15 minuter är det väldigt mycket Vista. Habo är ett duktigt och väldigt fysiskt lag, med många storvuxna spelare. Det märks att de blivit ett år äldre och båda lagen har blivit bättre på att försvara sig. Det är svårt att gå på egna genombrott och nyckeln till att skapa lägen är att få motståndarna i förflyttningar med snabba passningar för att de på så sätt ska missa markeringar. Tråkigt att vi inte lyckas göra mål men de sparar vi till cupen i Aneby.