26 mars 2023
00:00

IK Vista

Dålig inledning bäddade för förlust i Aneby.

Förutsättningarna för fotboll kunde inte varit sämre. Minusgrader, snöfall och sån där sned vind som borrar in snöflingorna djupt in i huden så det känns som att någon skjuter på en med häftpistol. Men vad gjorde väl det när matchen skulle spelas inomhus? Väl på plats i Aneby och Furulidshallen noterades att planstorleken kanske inte var så stor som den borde, i övrigt var anläggningen perfekt för lite försäsongsfotboll.

1:a perioden
Direkt från avspark blir vi rejält nedtryckta och Aneby-spelarna anfaller i våg efter våg och Alexander i mål har mycket att stå i. Redan efter fem minuter kommer också 1-0 för hemmalaget och sedan rullar det på i jämn takt fram till att det står 5-0 på resultattavlan. Anledningarna till det stora underläget är många, men framförallt ser vi att den lilla planytan skapar korta spelavstånd mellan våra spelare och att ett fyrmannamittfält inte gör saken bättre. Aneby förlitar sig mycket på sina tekniska anfallsspelare som förutom att vara duktiga en mot en också hittar in med flera bollar mellan våra backar till framstormande lagkompisar.

2:a perioden
Inför andra perioden byter vi formation från 3-4-1 till 3-3-2 och ger oss själva lite större ytor att hantera bollen på. Vi får lite längre avstånd mellan lagdelarna, och jämnar också ut spelet något, även om Aneby styr det mesta av det. Ivar lyckas sprinta ifrån sin back ett par gånger och har ettnågra giftiga avslut. Wide kommer fri från högerkanten och skjuter i mål, men dessvärre på hjulet bakom stolpen och ut, vilket enligt regelboken tyvärr inte räknas som mål. I en tilltrasslad situatuation framför Aneby-målet lyckas Pelle till slut toffla in bollen högt i nät och det är reducerat, 5-1. Anbey replikerar dessvärre snabbt och sätter 6-1. Vi skapar ytterligare ett par lägen, bland annat skjuter Viggo en frispark klockrent i kryssribban och Wide har ytterligare en boll i stolpen. Perioden slutar 1-1, men underläget skrivs till förkrossande 6-1.

3:e perioden
Tredje perioden ser ut som den andra, med Aneby som håller taktpinnen och rödklädda spelare som trots svagt spel lyckas vaska fram lite målchanser. Wide startar tredje periodens målskytte genom att sätta 6-2, innan hemmaspelarna lyckas hitta nätet både en och två gånger fram till 8-2. De sista 6-7 minuterna är Vistas bästa i matchen då man höjer nivån på spelet, beslutsamheten i både passningar och närkamper och skapar några fina chanser. En av dessa chanser förvaltar Wide, återigen, fram till slutresultatet 8-3.

Sammanfattning
I första träningsmatchen mot LSSK var vi väldigt duktiga på att spela oss upp i planen, det spelet var tyvärr som bortblåst idag och vi kunde endast skymta en nyans av det i slutet av matchen. I framförallt första perioden hade vi svårt att ta oss över mittlinjen och det var ofta våra egna misstag, snarare än Anebys briljans, som bäddade för målchanser och mål för hemmalaget, även om det var ett duktigt lag vi mötte. Kan vi öka intensiteten och inställningen framöver så kommer det att se bättre ut. För vi vet ju att killarna kan om de bara vill. Ingen höjer sig över mängden den här matchen, alla kan bättre, vilket ändå får ses som något positivt.