10:30

Stuvsta IF 1

Referat: IF Olympia 2 - Stuvsta IF 1

Historisk seger med 4-3 för Pias Gå-fotboll
Stockholm Fotbollförbunds nystartade seriespel +60 år utan målvakt (6 utespelare och ett mål likt ett större handbollsmål) gick idag (25.4) av stapeln nere på nya konstgräsbanan Kvickentorpsplan (intill Nynäsvägen avfart Farsta).

Vädret var kanske inte det idealiska, smådugg och endast några grader varmt.

Våra tränare Verner och Mario hade kallat 9 spelare och trots en hel del skador och skavanker på Gå-fotbollsgänget (tränar mån. och tor. 10.30 - ca 11.45 på Farsta IP) kändes dagens trupp stark.

Lite överraskande tog Stuvsta ledningen redan i fjärde matchminuten genom ett typiskt långskott i vår tomma bur.....
Pias spel fungerade dock bra och passningarna inom laget såg riktigt lovande ut.
Fler fina uppspel pressade Stuvsta till rensningar och defensiv fotboll. Pia lät bollen göra jobbet och i sjunde minuten trixade sig Owe Mikaelsson igenom på högersidan och la lätt in 1-1 bollen.
Owe var alert i spelet, vågade ta mittfältjobbet i mitten och skapade flera lägen för oss och redan i 10:e minuten kom 2-1 målet av Owe igen (2-1 stod sig efter 15-minuter!).

Andra 15-minutersperioden var bara 6 minuter gammal då Mario gjorde vårt 3-1 mål, kanske årets mål - en vänsterhörna direkt i mål, vilken skruv du fick till....
Tycker inte att vi fick till samma passningsspel som i första trots att chanserna fanns och jag tror vi blev lite väl målinriktade, tappade det vinstgivande spelet och istället för att "döda" matchen släpper vi in Stuvsta som reducerar till 3-2 och sen kvitterar till 3-3. Vårt markeringsspel fallerade tydligt och mest brast markeringarna framför vårt bakre försvar (de fick ett antal så kallade långskottsmöjligheter).
Hur som helst kändes Verners 4-3 mål förlösande och rättvist efter många fina chanser i både målstolpe som målram medan Stuvstas halvchanser gick in lite onödigt.

Tycker att vi trots allt avslutade sista 15-minutersperioden på ett kämparbra sätt (vi trodde matchen var över och vunnen efter andra perioden men fick pausa och sen spela ytterligare 15-minuter, reglerna; 3x15 alt. 2x20 så där missade vi!).
Hur som helst höll vi undan och här visade vi på bra laganda genom att täcka ett antal Stuvstaskott mot mål, rensa undan flera "tillbud" och helt enkelt inte vika ner oss och ge Stuvsta några stora kvitteringsmöjligheter.
Vill nämna Gunnars insats som mittback/Libro, spelade förtroendegivande, både placeringssäker som brytsäker med fina uppspel, en lagspelare som aldrig ger sig eller framhäver sig själv.

Owe är nämnd, en viktig matchvinnare som både vågar ta emot som tekniskt hålla i bollen och inte minst har ett fint skott (nära hattrick i första!).

Finns fler att nämna såklart; Kent, Janne G., Kjelle, Lasse och Janken som också kämpade och bidrog till IF Olympias första historiska segermatch i nya Gå-fotbollsserien 2024.