15:30

IFK Eskilstuna P 19

Referat: IFK Västerås FK - IFK Eskilstuna P 19

Hemmapremiär för säsongen men tyvärr inte på hemmaplan. Vi tog emot IFK Eskilstuna på det som kanske blir årets varmaste dag. 26 grader i skuggan men på Ringvallen fanns ingen skugga!!
Inledningen var det inget fel på och Isac kunde sätta 1-0 efter mindre än 20 sekunder. Stärkta av målet hade vi 15 riktigt bra minuter där vi lyckades med breddspelet och skapade en hel del chanser. Tyvärr tappade vi initiativet efter det och när Eskilstuna vände till 2-1 fastnade vi i att slå långbollar där vi oftast var tvåa på bollen. Värmen tog ut sin rätt för båda lagen som tyvärr inte gav publiken så mycket skönspel i andra halvlek. All heder för killarnas insats i en match som var het på flera sätt och fysiskt mycket krävande. Flera nya spelare fick göra seriepremiär med oss idag vilket var kul. Vi tar nya tag under veckan och ser fram emot att åka till Eskilstuna och spela nästa helg. Tack Per för streaming, 53 som kollade live är grymt! Tack också till IFK Eskilstuna samt tillrest publik. Tänk på att killarna behöver allt positivt stöd de kan få från läktaren, det är tufft ute på plan i P19 serierna!