Startelvan: Christoffer, Alexander, Hult, Jonas E, Lennie, Colin, Andreas, Edvin, Dick, Gustav och Noah.
Avbytare: Isak, Adam, Viberg och Mattias.

1-0 självmål (19)
1-1 Gustav Klier Vallgren (52)
1-2 Andreas Westh (87)

En otrolig viktig seger togs mot Edsvalla IF ikväll, en match där jag tycker vi är det bättre laget större delen av matchen men där vi hade svårt att få in bolluslingen!

Hemmalaget öppnade något bättre och redan i den 6:e minuten kom deras första chans, ett inlägg fick tas emot av en ensamstående hemmaspelare som turligt nog inte fick till avslutet. Två minuter senare så hade de en hörna som blev farlig men inget mål.

I den 12:e minuten hade vi vår första riktiga anfall värd namnet, Noah vinner bollen passade utåt till Alexander som slog ett bra inlägg som Andreas W nickade utanför. Runt den 17:e minuten får vi till en snabb omställning där Noah och Colin kom i en 2 mot 1 men tyvärr så kom vi inte till avslut. Nu har vi tagit över matchen och Edvin fick se sitt skott blockeras i den 18:e minuten.

Mot matchbilden åker vi på 1-0, en bolltapp vid halvcirkeln när laget är på väg upp gör att de får komma på en kontring och Kigge räddar men returen tar på Jonas och rullar retfullt in i mål, 1-0 i den 19:e minuten. Killarna deppar inte och går för en snabb kvittering. Mellan den 22:a och 25:e minuten får vi iväg tre avslut på mål men bollen ville inte in. Vår offensiv innebar att hemmalaget fick några kontringsläge och i den 28:e minuten så räddade Kigge en boll som kändes vara på väg in. Vi är nära kvitteringen men vi fick gå till paus med 1-0 i baken.

Vi hade en bra snack under halvtidsvillan, vi kände att vi var det bättre laget och med hjälp av några justeringar samt att vi skulle fortsätta med samma matchrytm så skulle Edsvalla inte orka stå emot. In kom Mattias och Dick fick gå ut inför 2:a halvleken.

Dock skulle det vara hemmalaget som var nära att utöka sin ledning i den 48:e minuten efter en hörna avslutet gick tätt utanför. Minuten efter är vi nära igen, Colin fick till ett bra inlägg som gick längs mållinjen utan att nån fick stortån på bollen. Bara minuten senare sker samma sak, denna gång är det Mattias som får på en bra hörna som går längs mållinjen utan att nån stöttar in den i mål.

Vi skulle till slut nå kvitteringen i den 52:a minuten efter en anfall ute på vår vänsterkant bollen kom till Gustav som tar några steg innan han halkar (?) till men lyckas få iväg ett avslut mot bortrestolpen och i mål, 1–1! Hemmalaget skulle ha det extremt jobbigt nu, vi fortsatte att trumma på och det kändes som en tidsfråga innan vi skulle ta ledningen.

Hemmalaget var inte helt ofarliga, deras nr 12 och nr 14 (så länge orken höll) var ständigt redo att gå på snabba omställningar. De fick en frispark runt timmen spelad och den var inte långt ifrån att gå in. Edvin hade ett bra skott i den 62:a minuten men den gick en bit över. Mattias fick till en bra avslut strax över i den 64:e minuten.

Vi fyllde på med mer folk framåt ju längre tiden gick. Men vi kanske inte skapade de bästa chanserna de kommande tio minuterna, det blev en del frisparkar och hemmalaget lyckades få tiden att gå rätt bra. Domaren tog upp ostskivan några gånger inte att det var en tuff match på något sätt men det small till några gånger och en ojämn domarnivå gjorde det svårt för de 22 spelarna på plan.

Vi gjorde ett byte i den 82:a minuten Edvin med magsmärtor gick av och in kom Adam. Just Adam och Colin var nära 1-2 men de sprang ihop mer eller mindre och läget var borta. Vi skulle dock få jubla över ett ledningsmål i den 86:e minuten, det kändes som en evighet när bollen kom till Andreas och han dribblade och försökte få till en bättre avslutningsläge, när väl skottet kom så gick den i mål, 1-2 så rättvist!

Vi skulle hålla 1-2 inte utan att Kigge fick göra en räddning till innan domaren blåste av! Killarna ska ha en stor eloge för kvällens insats! Även ett ord av tacksamhet till Isak och Viberg som ikväll inte fick någon speltid men som stöttade lagkamraterna. Nu lämnade vi jumboplatsen och nu väntar ännu en viktig match mot Ämtervik nästa söndag.