Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Berga

Följ

IFK Berga

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn IFK Berga
Adress Bergaviks IP Bergaviken 12
Postadress 39351 Kalmar
Telefon 0480-26785
E-post info@ifkberga.se
Orgnr 832400-5365

Om IFK Berga

IFK Berga grundades 1933 i stadsdelen Berga i Kalmar och firade alltså 80-årsjubileum 2013!

Våra klubbhus ligger vid Bergaviks Idrottsplats i norra Kalmar strax intill Kalmarsund. Här finns fyra stycken 11-mannaplaner, varav två oxå kan används som 7-manna samt en 5-mannaplan, som kommunen ansvarar för.

IFK Berga har under årens lopp haft flera idrotter på programmet, bland annat fotboll, bordtennis och friidrott. Bandy har spelats på Bergavikens is, fram till 1960-talet, just där Bergaviks idrottsplats nu ligger! På den tiden spelades fotbollens hemmamatcher på Funkabovallen eller på Gröndal.

Numera är det bara fotboll som gäller.
IFK Bergas A-lag har sedan flera år spelat i div. 4. År 2006 spelade laget för första gången i div. 4 Elit. Efter negativt kval klarade man nytt kontrakt. 2007 blev nog det bästa året någonsin hittills för klubben - Efter tredje plats i serien gick man till kvalserie till division 3. Bara ett mål skiljde IFK Berga från en division 3-plats när kvalserien var slutspelad. 2008 var vi igen i kval till div. 3 och i sista kvalmatchen borta mot Ryssby tog vi avancemanget till div. 3. 2009 spelades alltså divison 3 fotboll på Bergaviks IP. Tyvärr blev det för många oavgjorda och förluster för att hålla oss kvar - 2010 spelade vi i div 4 elit . Efter en lysande säsong 2010 avancerade vi åter till div. 3.
2013 kom vi 2:a och en kvalplats till div 2 vilket slutade med ett historiskt avancemang till div 2 anno 2014. En 4:e plats som nykomlingar i div 2 med näst minst insläppta mål i hela serien är det bästa någonsin i IFK Berga´s 83-åriga historia!

Sedan 1994 har vi en ungdomsverksamhet som ständigt växer, med väl utbildade tränare och ledare. Vi har ca 400 aktiva medlemmar, varav drygt 300 är barn/ungdom upp till 16 år. Vår ungdomsverksamhet har utvecklats under åren och visar "vilja-våga-vinn" både på och utanför fotbollsplanen!

Under de senaste säsongerna har flera av föreningens äldsta ungdomsspelare flyttats upp till seniortruppen och har fått spela i A- och B-lag. Några av våra talanger har varit uttagna till Smålandslag och Svenska FF´s Elitpojkläger. Vår första egna produkt har spelat landskamp, Svante Ingelsson.

Återväxten är god! Seniortruppen är stabil med egna produkter och kompletterats med "rutinerade" spelare som har den rätta föreningskänslan. Vi satsar även i år på ett utvecklingslag.
Vi ser förhoppningsfullt på framtiden!

Väl mött till:
Bergaviks IP,
A-plan 110 x 65 meter
Dräkt: Vit/blå/vit
Antal medlemmar: 470