16:00

IF Warta

Referat: IFK Björkö - IF Warta

IFK Björkö - IF Warta (5-5)
Björkös mål gjordes av: 1-0 Nils Andrén, 2-1 Filip Thuresson, 3-1 Filip Thuresson, 4-2 Gustav Engström och 5-3 Andreas Forsmark.

Sista matchen för året och en teoretisk chans till 4:e platsen och spel i Sanktan-cup. Det började jättebra med mål av Nils redan i 3:e minuten efter fint spel och passning av Gustav. Då kändes det som om det skulle kunna gå vägen men kanske smög sig lite underskattning in i laget för sedan tappade vi spelet och Warta kändes hetare. Det vända dock igen och i 20:e min hade vi ett fint anfall där det borde ha blivit mål och flera chanser följde i minuterna därefter. Tyvärr kontrar dock Warta efter en hörna och gör 1-1 i 25:e min. I 29:e sätter så Filip 2-1 efter förarbete av Nils och i 32:a minuten händer nästan samma sak igen - genomskärare av Nils och mål av Filip (3-1). Återigen känns det som om vi kan rinna ifrån men återigen tappar vi boll och Warta lyckas göra 3-2 innan halvtid.

Andra halvlek börjar bra med en fin passning av Filip till Forse som får på en kanonträff, men tyvärr alldeles utanför stolpen. Lite senare får vi en hörna efter fint spel och Gustav sätter 4-2. Warta reducerar återigen i 15:e min. I 26:e får Adde straff (äntligen vi borde ha fått minst 2 till, Forse fälldes ju av målvakten i första halvlek). Adde sätter själv straffen säkert, 5-3. Är det klart nu? Nej, tyvärr Warta reducerar i 27:e minuten och strax efter så kvitterar de i 29:e. De är heta nu och de spelar för att slippa sistaplatsen i serien. I slutet av matchen är det dock mest Björkö igen men bollen ville helt enkelt inte in en gång till.

En jobbig match att titta på med riktigt bra spel emellanåt varvat med en hel del slarv och andan från Fässbergsmatchen var som bortblåst. Dessutom hade domaren det svårt med offsider och straffsituationer.