Hönö B - Björkö B (5-4)
-
Björkös mål gjordes av: Andreas Wijk 2mål, Joakim Siljat, Gustav Engström.
-
B-laget föll tyvärr borta mot Hönö IS på lördageftermiddagen, 5-4, men det var ett svårsålt och inspirerande Björkö med debuterande anfallaren Andreas Wijk som presenterade sig ordentligt redan i den första halvleken.
Trots ett offensivt spelade och utmanande Björkö, så var det Hönö som utnyttjade och skapade sina lägen genom sina snabba anfallare. Björkös replik, Andreas Wijk, som närmast kommer från spel i Hjuvik, slog till två gånger i slutet på första halvlek. Först frispelad efter ett riktigt mönster anfall som började genom en spelvändning av Johan Stahre, över till Elv, som slår en tunnel på bevakande Hönö-spelaren, varpå passen som Siljat släpper, hittar fram till en centralt placerad Wijk som väggspelar sig fri med målvakten och placerar den i högerhörnet.
-
Wijks andra mål är en kanon utanför straffområdet som susar förbi målvakten högt i målet.
-
Björkö visar god kämparanda även i den andra halvleken, även om Hönö har ett grepp om matchen, så är det inte förrän i elfte timmen som Björkö närmar sig ordentligt och matchen blir spännande. 5-4 reduceringen kommer i 85:e minuten genom Gustav Engström från inspel av Siljat.