20 oktober 2019
16:00

Täby United FC 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Täby United FC 2

Oj vad vi var med från start idag. Det börjar direkt efter avspark när Alvin snor bollen från Täby spelarna och kommer till avslut. Där visar vi att vi var beredda att jobba hårt idag. Sedan får vi utdelning redan i 3:e minuten. Adam kastar ett inkast till Alvin som vänder bort sin försvarare och på andra försöket smäller han dit 1-0 upp i första krysset. Vi spelar väldigt bra i första halvlek och Täby blir stressade av oss när de har bollen. I 11:e minuten slår Täby ett fint inlägg som avslutas med en bra nick men Yusuf gör en högklassig räddning. Minuten senare får vi utdelning igen. Ludde slår en långboll på Alvin som springer i djupled. Han vänder bort backen och sätter dit 2-0 intill målvaktens högra stolpe. Tyvärr är vi inte riktigt på tårna minuten senare och Täby reducerar till 2-1 på ett fint långskott. I halvlekens sista sekunder så skriker flera spelare på Viktor att han ska skjuta. Istället dribblar han bort en motståndare och spelar bollen till Malle som snyggt spelar tillbaka till Viktor som då kommer helt fri med målvakten och sätter dit 3-1. En mycket väl genomförd halvlek från vår sida där bla Abbe presterar nära sitt max.
I början på andra så skarvar Alvin fram bollen till Adam som kommer ensam med målvakten. Han drar målvakten till höger och hinner precis innan den förlängda mållinjen slå in bollen i mål med vänsterfoten. Ett snyggt 4-1 mål från vår sida. Resterande delen av halvleken spelar vi bra men inte lika bra som i första. Täby har några lägen att reducera, bla ett helt friläge från nära håll men avslutet går över.
I tredje fortsätter alla 12 killarna att jobba hårt och emellanåt visar vi upp ett fint passningsspel. I 18:e minuten har Alvin ett skott som går i ribban och närmare än så kommer vi inte några fler mål idag.

Totalt sätt en mycket bra match från vår sida där alla killarna är beredda att jobba hårt hela matchen. När spelare som Albin och Alex jobbar som de gör så är vi säkra på att de snart kommer sätta dit varsit mål. Kanske redan på Åland om en månad.... ??

Det gröna kortet gick till Joel som även han gjorde en mycket bra match.