14:30

IBK Osby

Referat: SS Sofiero - IBK Osby

Period 1

En overklig start där bollen ligger bakom IBK Osbymålvakten Martin Persson 2 gånger om redan efter 28 sekunder. Martin som denna eftermiddag debuterar och vaktar kassen ska inte lastas, utan det är helt enkelt så att vi inte riktigt är med från start och har fokus. Något vi blir straffade av direkt av SS Sofiero, som också utökar sin ledning till 3–0.
Matchuret visar (08.35). Känslan kunde vara bättre. Men vi håller igång ”tugget” på bänken och låter oss inte nedslås.
I mitten av första perioden drabbas vi av en utvisning. Felaktigt avstånd av Jacob Tuvesson vid ett frislag som har svårt att acceptera det och visar det lite väl mycket vad han tycker om det.
Domaren väljer att visa med en tydlig handföring var botbänken är stationerad,samt lägger på 10 minuter på Jacobs redan införskaffade 2 minuters utvisning (2+10, osportsligt uppträdande) och ny uppförsbacke.
Vi klarar av vårt boxplay genom bra försvarsspel, och blir stärkta av detta.

Mycket riktigt kommer skörden av denna känsla. Fredrik ”Taggen” Tagesson sätter välförtjänt 3–1 i matchminut (16.42). Passning från Hugo Stjernqvist. Reduceringen är ruggigt välkommen! Ny kraft för oss, och när perioden nästan är slut får vi även en straff med oss. Simon Zerai har modet att lägga upp bollen på mittlinjen och bestämmer sig för att ta straffen. Målvakten i Sofiero räddar den och perioden slutar 3–1 till Sofiero, som känner sig förmodligen väldigt nöjda med den starten dem fick. Medan vi går in i omklädningsrummet vetandes om att vi kan så mycket bättre och att det hade varit trevligare med 3–2 på tavlan.

Period 2

Perioden börjar och det märks omgående att det är ett nytt IBK Osby på plan. Mer attityd och fart. Något som blir till vår fördel. I tredje minuten drabbas Sofiero av en utvisning. Dags för powerplay för oss. Det tar ca. 45 sekunder, sen ligger bollen bakom målvakten i Sofiero efter att bollen rullat runt. Målskytt är backen Ludvig Lindahl, passningen kommer från Simon Zerai som nu blivit förlåten för sin straffmiss från slutet av första perioden av sina lagkompisar. Vi är nu på gång.

Matchminut (6.39). Ja, då hittar en av våra unga förmågor målet. Det är Alwin Wilhelmsson som tar vägen via köksvägen, och det är kvitterat, assist än en gång är det Simon Zerai. Matchen börjar bli lite tuffare. Domarna har fullt upp, där utvisningarna duggar tätt för båda lagen. Matchklockan står på 19.45 när Sofiero lyckas återigen ta ledningen med 4–3. Vi känner nu att vi har kommit in i matchen och hittat tillbaka till vårt spel. Men det hade varit onekligen en skönare känsla om matchtavlan visat 3–3, istället för 4-3

Period 3
Vi börjar den tredje lika bra som den andra perioden. I matchminut (07.52) är det dags för.Jacob Tuvesson revanscherar sig från sin utvisning från första perioden och sätter kvitteringen välförtjänt till 4–4 och matchen lever på nytt.
Än en gång så är det Simon Zerai som är framspelare. Tyvärr varar inte vår glädje särskilt länge.
Sofiero svarar nästan omgående med att utöka sin ledning än en gång och vi är åter ett jagande lag.
Matchen rullar på, och vi håller bollen, har tålamod. Försvaret jobbar bra och släpper inte genom många skott från Sofierospelarna. När matchklockan visar (18.47) så kommer vår efterlängtade kvittering som vi kämpat för.
Det är vårt nyförvärv Martin Denckert som sätter sitt första mål för IBK Osby. Martin sätter 5–5 och härligt jubel från Osbys avbytarbänk hörs. Assist från Ludde Lindahl.

Sofiero begär timeout. Om det är för att andas ut eller snacka taktik skall jag låta vara osagt.
Det blir inga fler mål i matchen. Matchen slutar med en delad poäng.