Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Osby

Följ

IBK Osby

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Osby
Välj lag

Kontaktinformation

Namn IBK Osby
Adress c/o M Björkheim Hässleholmsvägen 31
Postadress 28333 Osby
E-post maria.b@mec-con.se
Orgnr 837001-2125
Kontonr Bankgiro: 5280-8979
A-lag Herrar

Om IBK Osby

Föreningen
IBK Osby startades den 25 november 1990 på fritidsgården Pulsen i Osby.
Föreningen drivs helt på ideell basis och det är styrkan i vår förening. Alla drivs av en vilja att gemensamt skapa så bra förutsättningar som möjligt. Steget från åskådare till deltagande är litet och alla kan bidra med något.
Alla krafter behövs!

Innebandy för oss i IBK Osby är:
*Nyskapande idrott
*Enkelt att utöva
*Lätt att lära sig
*Billigt och roligt
*Underhållande och publikvänligt
*Socialt och seriöst

Vi inom IBK Osby vill därför skapa en stämning där alla känner delaktighet och ansvar. Detta gäller såväl spelare, ledare, domare som föräldrar. Tillsammans skapar vi en förening där verksamheten drivs av hög etik och moral samt en enkelhet för våra utövare. Föreningen ska i sitt arbete aktivt arbeta för att göra innebandyn attraktiv för så stora grupper som möjligt och ge möjlighet till deltagande utefter varje individs förutsättningar. Vi ska på detta sätt skapa en positiv anda kring vår idrott och vår förening.
Innebandy för alla!

Styrelsen
Styrelsen har det övergripande ansvaret för föreningen och ska i sitt arbete tillvarata medlemmarnas intresse för idrotten samt verka för en positiv utveckling för såväl individen som föreningen.

Tränare och ledare
Tränare och ledare är arbetar i hjärtat av vår verksamhet och är den ideella kraft som alltid ska vara nära. Dessa personer har en mycket stor betydelse för vår förening och för innebandyns utveckling.
De ska leda, organisera och utveckla sina lag och individer genom följa de riktlinjer som såväl föreningen som Svenska Innebandyförbundet tagit fram. Målet är alltid att skapa glädje och gemenskap genom god och positiv samverkan med alla delar i föreningen.

Domare och funktionärer
Domare och funktionärer spelar en viktig roll i vår förening. Det finns därför en målsättning att varje lag/nivå ska rekrytera två domare samt ett par funktionärer. Detta för att föreningen ska kunna genomföra arrangemang/matcher utan att ta extern hjälp vilket innebär kostnader för föreningen.
Domare och funktionärer ska ges möjlighet till utbildning och handledning för att kunna utför sina uppgifter på ett seriöst och positivt sätt.

Spelare
Som spelare i IBK Osby har du ett ansvar för sitt agerande såväl på som utanför plan. Tänk på att du representerar din förening. Visa respekt för såväl medspelare som motståndare. Visa respekt för tränare, ledare, domare och föräldrar inom vår förening och inom andra föreningar.

Föräldrar
Föräldrarna till våra spelare är oerhört viktiga för att vår förening ska kunna drivas framåt.
Det är från föräldrar-leden vi hittar de flesta ledare och tränare som gör det möjligt för oss att erbjuda alla att prova på innebandy.
Vi vill dock vara tydliga med att våra tränare och ledare som leder lagen och träningarna. Heja gärna på ert lag men tänk på att det är laget som är i fokus inte er dotter eller son. Se till att också ha respekt för motståndarna, alla ska känna glädje till innebandyn.

Utbildning
Vi eftersträvar att våra ledare kontinuerligt genomgår utbildning för att skapa så bra förutsättningar som möjligt till en utveckling såväl på som utanför innebandyplanen. Vårt mål är att skapa en glädje och gemenskap genom idrotten samt en fostrande organisation.
Detta ger oss också en möjlighet att arbeta för en sund barn- och ungdomsidrott som motverkar utslagning i unga år samt en verksamhet som bedrivs under trygga och säkra former.

Lag
Föreningen har idag lag i följande åldersklasser/nivåer
Grön nivå 6-9 år
Blå nivå 9-12 år
Flickor/Pojkar födda -03 och -04
Flickor/Pojkar födda -01 och -02
Damer (under uppbyggnad) födda 16 år och äldre
Herrar A-lag födda 16 år och äldre

Föreningen har under senare år växt och målsättningen är givetvis att fortsätta växa med ett ökat antal lag i serie/poolspel, dock utan att tappa den grund vi står på.
Målsättningen är också att aktivt jobba med jämställdhet med ett ökat antal flickor i våra ungdomslag, och på sikt skapa flicklag i seriespel.

Poolspel Grön och Blå nivå
För lag i Grön och Blå nivå har man Poolspel, vilket innebär att man spelar ett mindre antal dagar men de dagar man spelar har man oftast flera matcher. Varje matchtillfälle kallas Block. Man delar också in lagen i A, B eller C nivå inom Grön eller Blå nivå. Detta för att kunna anpassa nivån utefter de spelare som ingår i lagen. Det är dock svår att alltid hamna på rätt nivå då vi vid anmälan om spel inte vet vilka spelare som står till förfogande. D
Som förening kan man ha ett eller flera lag på samma nivå ex Grön nivå C och inget lag i övriga nivåer, allt utifrån den nivå man tror utvecklar spelarna.
När man spelar på Grön och Blå nivå så finns ingen serie och man räknar inte poäng. Detta för att resultat inte är det viktiga på denna nivå utan att skapa en bredd där utslagning i unga år inte riskeras.
Föreningen är också noga med att poängtera för såväl spelare, ledare, tränare och föräldrar, att toppning av lag inte får göras på dessa nivåer.

Grön nivå
Inom Grön nivå försöker vi skapa en gemenskap och en utveckling genom att ta ut lag för varje Block. Detta innebär att man inte har någon fast plats i ett lag utan kan tas ut till alla lag som föreningen anmält i Grön nivå.
Grön nivå spelar på en mindre plan med 3 utespelare inne vid varje tillfälle samt små mål utan målvakt.

Blå nivå
Inom Blå nivå spelar man på stor plan med 4 utespelare samt målvakt.

Seriespel
Övriga lag spelar seriespel .
Breddnivå
Vi ska skapa förutsättningar för alla att stanna kvar inom innebandyn under lång tid.
Tävlingsresultaten ger viktig stimulans, men trivsel, samhörighet, kamratskap och välbefinnande är tongivande.

Våra riktlinjer
*Skapa ett livslångt intresse för idrott och innebandy
*Ge alla som vill möjlighet att delta
*Bedrivas med glädje och lek
*Ge lika förutsättningar för både tjejer och killar
*Motverka fusk och mobbing
*Vara drogfri