20:00

VV-84 SK Bjuv H3

Referat: IBK Osby - VV-84 SK Bjuv H3

Första perioden
Första tre minuterna har båda lagen några hyfsade målchanser. Men tyvärr tar killarna från Bjuv ledningen. Matchuret står på 03.16 när VV84 Bjuv får in bollen. Inspel från sidan där en av deras forwards påpassligt är först på boll med IBK Osby spelare jagandes, 0–1 är ett faktum.
Efter 6 minuter får vi chans att spela powerplay och vi tar chansen. Passning från Gustav Bertilsson till Robin Carlsson som är hänsynslös och det är kvitterat till 1–1.
Två minuter senare får vi chans igen att spela powerplay. Denna gång passar ”Bertilsson” fram till vår verbala åsiktsmaskin Hampus Johansson som resolut trycker ditt 2–1 från ”slottet”.
Härlig stämning i hallen och det känns riktigt gött.
Två minuter senare. En stekhet Robin Carlsson gör mål med en stenhård dragare.
Ledningen till 3-1 (10.51), ass Simon Zerai.

Målvakten i Bjuv kan inget annat än att rista på huvudet och plocka ut bollen från nätmaskorna.
(13.18), så får vi vårt tredje powerplay. VV84 Bjuv ”snackar” till sig en utvisning. Nu blir mål igen tänker många.
Och mål blir det.....men i fel mål.

Denna gång är det en Bjuvspelare som med mycket envishet och jävlaranamma. trycker in bollen.
Reducering till 3–2. Känns som vi visar för mycket nonchalans och är inte riktigt med. Och det straffar sig direkt.

Men Robin Carlsson visar vilka som bestämmer denna kväll hemma i Wildboarcastle.Med sin stekheta klubba för kvällen sätter han 4–2 och vi går till vila med en tvåmålsledning
Publiken vrålar ut sin glädje och första perioden är slut.

Andra perioden
I andra perioden dröjer det 10 min innan det rasslar till.
Chanser finns men som sagt var, målen uteblir. Det är VV84 Bjuv som reducerar och det börjar ”hetta” till i matchen. Stundtals hårt spel där båda lagen både ger och tar. Innan andra perioden är slut så drar vi ifrån med en tvåmålsledning och det är Filip Darlin som utökar till 5–3. Gustav Bertilsson passar fram.
Matchklockan visar då (14.01). Perioden slutar 1–1

Tredje perioden
Tredje perioden har precis börjat och redan efter 12 sekunder så sätter han sitt fjärde mål för kvällen ”Robin Carlsson”.
Vi utökar till 6–3.

Efter 8 minuter, så vill Gustav Bertilsson också vara med i målprotokollet och inte bara slå passningar.
Målet betyder 7–3 och det känns som vi tar detta i kväll.
Men VV84 Bjuv vill nåt annat.

Reduceringarna kommer.
Både 7–4 och 7-5 inom två minuter och det börjar bli spännande igen och varmt i hallen.

I matchminut 14 så får vi utvisning mot oss Daniel Arnesson får besöka botbänken. (2x10) osportligt uppträdande. Alla i hallen tror att IBK Osby har fått frislag men domaren har annan uppfattning.
Alla på vår avbytarbänk vill påpekade detta för domaren och tydligen var det Arnessons "stämma" som hördes mest. Mot slutet spelar vi också boxplay 3 mot 5. Robin Carlsson utvisas. (Fördröjning av spel). Men med riktigt bra försvarsspel reder vi ut det.

(18.46). VV84 Bjuv tar timeout.
Bjuv plockar målvakten och får in 7–6 när det återstår 40 sekunder. Bjuv får flera chanser och ett riktigt bra skottläge, men ”Walther” i mål gör en matchavgörande räddning när 10 sekunder återstår.

Tre underbara poäng till IBK Osby inkasseras och vi går upp på 3:e plats i tabellen.
Slutresultat: 7-6