20:00

Örkelljunga IF

Referat: IBK Osby - Örkelljunga IF

Första perioden
Mer kamp än skönspel och spelet böljade fram och tillbaka. Osby var rejält illa ute vid ett antal tillfällen men lyckades hålla tätt. Det berodde inte minst på Daniel Walther som vaktade kassen med samma säkerhet som vanligt. Hemmalaget var inte heller ofarliga framåt men perioden slutade trots detta 0-0.

Andra perioden
Helt förändrad matchbild. Plötsligt var Osby de som höll i taktpinnen, även om Örkelljunga inte var helt ofarliga.
Efter 04.54 kom också första målet signerat Robin Carlsson, vilket skulle vara starten på en målkavalkad av Osby. 07.31 kom tvåan från Simon Zerais klubba på pass från Christan ”Olle” Olsson. Nu var Osby snäppet vassare på det mesta och trean kom också 11.09 in i perioden. Återigen var det Robin som satte målet, denna gång på pass från Ludvig Lindahl.
Örkelljunga tog efter detta en timeout och lyckades skapa en del farligheter. Men i sista minuten small det dubbelt bakom Örkelljungas målvakt. 19.08 sköt Filip Darlin in fyran och Gustav Bertilsson prickade in femman bara 12 sekunder senare på pass av just Filip Darlin.
Osby kunde därmed gå till periodvila med en komfortabel 5-0 ledning och inget såg ut att kunna hota tre nya poäng för hemmalaget.

Tredje perioden
Kanske hade denna känsla börjat komma även hos spelarna i Osby. Det var nämligen en ny scenförändring när tredje perioden kom igång. Plötsligt hade energin kommit tillbaka till Örkelljunga och matchen blev allt jämnare. Detta resulterade till en reducering för Örkelljunga 06.21 in i perioden. Matiaz Olsson gav Örkelljunga sitt första mål för dagen efter pass från Alexander Persson. När sedan Christian ”Olle” Olsson fick en mycket tveksam utvisning kunde Örkelljunga närma sig ytterligare. Tvåan kom från tidigare passningsläggaren Alexander Persson på pass från Daniel Rudvall.
Timeout för att få killarna att vakna till. Något som lyckades. Man samlade ihop sig och höll tätt bakåt och hämtade upp sitt spel. Det gav också resultat i målprotokollet då Robin, målskytten för dagen, kunde utöka ledningen till 6-2 på pass från ”Olle”. Men Örkelljunga gav inte upp utan försökte med en forcering på slutet. Detta gav en reducering till 6-3 genom Daniel Rudvall på pass från Alexander Persson. Men närmare än så kom aldrig gästerna.