11 december 2021
14:00

Förslövs IF P07/08

Häljarps SK P07 - Förslövs IF P07/08

Dags igen för seriematch, denna gång hemma mot Förslövs IF. Detta var definitvt det bästa motstånd vi stött på under hösten, och matchen började i ett rasande tempo. Vi hade under första perioden lite svårt med Förslövs snabba spelare, men efter hand började försvaret hitta rätt. Trots det hamnade vi i underläge 1-3, och periodpausen var välkommen. Andra perioden fortsatte i samma tempo, och för ovanlighetens skull var det motståndarna som hade lite högre tempo både med och utan boll. Framförallt hade vi problem med den hårda press Förslöv satte på oss, vilket gjorde att både passningsspelet och avslutningarna blev lite stressade. 1-4 efter andra perioden. Sista perioden blev ganska lik de två tidigare, men när vi chansade med lite högre press, fick även Förslöv lite problem och vi lyckades skapa lite mer egna chanser. Avvägningen mellan att pressa och att ligga lite lägre i försvaret är alltid svår, och med hög press öppnas risker för kontringar. Vars två mål under sista perioden gav slutresultatet 3-6.
I våra tidigare matcher där vi tappat poäng, har vi känt oss lite snuvade och tyckt att vi förtjänade mer. Denna matchen däremot, kan vi inte mer än medge att moståndet var ett snäpp vassare. Dock är det en sådan här match man kan lära sig väldigt mycket av. Det här gänget ger sig inte, och snart kommer nya chanser att lysa!