21 november 2021
12:30

Häljarps SK P07

FBC Engelholm 07 - Häljarps SK P07

Efter ett par veckors uppehåll var det dags att möta serieledarna FBC Engelholm på bortaplan i den härliga båghallen. Efter att ha förberett oss med fästvalla och yllevantar drog matchen igång. De senaste matcherna har vi tyvärr drabbats av tidiga baklängesmål, en tradition som vi fortsatte idag. 1-0 tidigt, men å andra sidan kvitterade vi snabbt och det blev kännetecknande för resten av matchen. Engelholm spelade med vassa bollar till djupledslöpande anfallare, men försvaret var vakna och avväpnade motståndarna. Vårt eget spel kom igång och det blev fler och fler anfall på rätt håll. 2-2 efter första perioden var rättvist. Andra perioden blev matchens bästa för vår del, och kunde slutat ännu bättre efter flera väldigt bra chanser att ta en trygg ledning. Efter två mål gick vi till periodvila med ledning 2-4. Just då såg det ut att kunna bli en trygg resa, men Engelhom - och det faktum att vi gick runt på åtta utespelare - ville annorlunda. Efter både reducering och kvittering, syntes det att vi började bli trötta och presspelet blev lidande. Men, det här gänget ger sig inte! Med tolv sekunder kvar skapades ännu en chans, och ny ledning! Omedelbar timeout från Engelholm, och spel sex mot fem de sista sekunderna. Ett sista avslut hann man med, men det smet utanför och grabbarna kunde fira en välförtjänt seger med 4-5. Under de tre senaste omgångarna har omkostnaderna för blodtrycksmedicin ökat drastiskt...